IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Йордан Йовчев се превърна в майстор готвач

24 април 2015 07 47

Известният ни спортист обожава паста и я консумира всеки ден

Йордан Йовчев се превърна в майстор готвач

Йордан Йовчев влезе в ролята на шеф-готвач за една вечер. Той бе предизвикан да усвои тънкостите в приготвянето на паста от италианеца Джузепе Ломушо, който му посвети специално ястие, включващо любимите му съставки.

Това се случи на официалната вечеря по повод първия рожден ден на „Къщата на италианските традиции“ в София, чиито гости имаха привилегията не само да опитат вкусните ястия, приготвени от Йордан Йовчев и Джузепе Ломушо, но и да ги получат сервирани лично от двамата готвачи.

„Чувал съм за Джузепе Ломушо отдавна, но се запознахме съвсем наскоро. Когато той ми предложи да ми посвети ястие, веднага се съгласих и знаех точно какво искам. Храната, която консумирам абсолютно всеки ден, е пастата. Обичам я максимално изчистена и я допълвам с хляб – така ми дава едновременно много енергия, но и се усвоява много бързо, което я прави подходяща за натоварения ми график“, сподели Йордан Йовчев, който в качеството си на председател на Организационния комитет на Световна купа по спортна гимнастика и акробатика усилено се готви да посрещне през май във Варна около 1000 участника от 40 държави.

В Италия, където Йордан Йовчев е живял и тренирал, консумацията на паста с хляб е обичайна. Затова Джузепе му посвещава ястието „Фусили Касеречи“ със специален сос от леки сирена и галета (препечен и подправен натрошен хляб). Предизвикателството към шампиона обаче е не само да я опита, а и да се научи да я приготвя.

„Въобще не се справям с готвенето, но обичам предизвикателствата“, призна Йовчев, който бързо усвои основните умения, необходими за приготвянето на рецептата, а по-късно дори лично поднесе на своите приятели, както и на някои от гостите на Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“ ястието си. В последната година маестро Джузепе Ломушо и неговата Тратория станаха популярни сред ценителите на качествената италианска храна и вино не само в София, но и по света.

Гости на ресторанта вече са били куп български и световни звезди – Лара Фабиан, фадо певицата Карминьо, маестро Андреа Бочели, холивудската звезда Ейдриън Броуди, майсторите на спорта на Русия Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков, мореплавателят Иван Димов, китаристът Иван Лечев, актрисата Ирмена Чичикова и много, много други.

Ресторантът съчетава приятелската атмосфера с вкусни традиционни ястия, приготвени с първокласни италиански продукти, както и уникална селекция вина от всички региони на Италия. Затова на вечерята по повод първия рожден ден на Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“ освен на специалното ястие на Йордан Йовчев, гостите се насладиха на избрани авторски ястия, които Джузепе посвети и приготви специално за приятелите на ресторанта – рагуто на Андреа Бочели, специалната салата на Карминьо, „Треска Ливорнесе“ на Иван Димов, телешкото бонфиле на Иван Лечев, любовния десерт Il Paradiso на Ирмена Чичикова и любимата пица „Фреска“ на Ейдриън Броуди.

Някои от звездните специалитети ще бъдат част от новото пролетно меню на ресторанта, където всеки може да се докосне до традициите, вкуса и гостоприемството на Италия.

Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“ е в София на ул. „Г. С. Раковски“ 174 (за резервации: 089 337 97 67 ) и в Пловдив на ул. „Полковник Бонев“ №1 (за резервации 088 26 60 209 ), както и на http://www.trattoria.bg/.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари