IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ромина Тасевска: Винаги съм знаела, че ще имам много деца

14 септември 2015 09 05

„Мис България“ 2010 даде специално интервю за Tialoto.bg

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Наскоро се появи хубавата вест, че носителката на титлата „Мис България“ 2010 Ромина Тасевска и съпругът ѝ – футболистът Дарко Тасевски очакват третата си рожба. Бебето трябва да се появи в началото на следващата година.

Съпрузите вече са родители на 3-годишната Дария и 14-месечния Давид. Семейството се установи преди година и половина в екзотичен Тайланд, тъй като Тасевски играе в местния клуб „Банкок Глас“.

Именно в Банкок красивата брюнетка отглежда двете си деца и е в очакване на третото.

За живота си на Изток Ромина разказва в специалното си интервю за Tialoto.bg:

Ромина, честито, разбрахме, че с Дарко очаквате трето дете. Как се реши на това предизвикателство?

Обикновено много деца от малки знаят какви искат да станат като пораснат. Аз никога не съм била наясно с какво точно бих искала да се занимавам, но бях напълно сигурна, че един ден, когато срещна правилния човек, ще имам много деца. За мое голямо щастие така и се получи. Трябва да призная, че не бих се решила на това „предизвикателство“, ако не намирах подкрепа и сигурност в Дарко. Това е изключително важно!

Спомняш ли си живота преди Дария и Давид?

Разбира се, че си спомням живота преди майчинството – много по-различен, но не ми липсва и не бих искала да се връщам назад, защото това, което имам в момента, не го заменям за нищо. То е безценно.

Майчинството промени ли те по някакъв начин?

Не мога да кажа, че сега съм станала по-отговорна или организирана, защото аз винаги съм била такава, но мисля, че съм станала по-критична към хората. Самата аз имам страшно много задължения. От гладене, чистене и готвене до смяна на памперси, къпане, хранене, ваксини, детски градини и какво ли още не.

Гледам да намирам време за себе си, за да изглеждам и да се чувствам добре, както и да намирам време за Дарко. Всичко това, смея да твърдя, че го правя безпогрешно, което ми коства страшно много усилия и воля, но това са моите ангажименти към момента. Ето защо съм крайно взискателна към другите хора. Щом аз мога да си върша моята работа както трябва, и другите трябва да могат да си вършат своята не по-зле.

Как успяваш да си върнеш формата след всяко едно раждане? Сега как поддържаш фигурата си, докато си бременна?

Децата ми са „виновни“ както за развалянето на формата ми по време на бременността, така и за възстановяването ѝ след това. Вече казах колко много неща се очакват от мен, това ме държи винаги в движение. Естествено, има моменти, когато разполагам със свободно време и се старая да посетя фитнеса или да плувам. Също така и при трите бременности имах тежко първо тримесечие. Винаги отслабвам поне с 3-4 килограма и след това започвам да наддавам. И може би най-важното: не се храня като за двама.

Снимка: Личен архив

Кой ти помага в грижите за децата в Тайланд? Дарко включва ли се или е твърде уморен от тренировки и мачовете?

Бабите идват рядко, тъй като живеем наистина много далеч, но винаги, когато имат свободно време са добре дошли. В момента има момиче, което ми помага. Бременността наистина ме изтощава и без помощ много трудно бих свършила всичко. С помощничката ми се разбираме чудесно и сме много близки. Много харесва нашата кухня. Дарко също ми помага много. Вечер само го чакам да се прибере от тренировка и му връчвам децата.

Свикна ли с живота в Банкок и какво ти липсва най-много от България?

С хубав живот бързо се свиква. Тук е прекрасно за децата. Леки дрешки, басейни, много детски центрове за игра. Допада ми екзотиката и вечно усмихнатите хора, но все повече започва да ми липсва хладното време, дори зимата.

Снимка: Личен архив

Започна ли да харесваш тайландската кухня и можеш ли да приготвяш традиционни тамошни ястия?

Не съм пробвала всички техни ястия, защото повечето са много люти, но много обичам „Khao Pad Gai“ или пържен ориз с пилешко. Мога да го приготвям и вкъщи. Също така ми харесват десертите с кокос и... ориз.

Там имаш ли си близки приятелки и какви са те – чужденки, местни, българки, съпруги на футболисти?

Нямам време да излизам с приятелки, а и не бих казала, че имам такива тук. Излизаме понякога по семейно с колеги на Дарко и техните съпруги. Те са от Сърбия и Франция.

Виждаш ли се в ролята на работеща майка в бъдеще и с какво смяташ да се занимаваш?

Разбира се, че смятам да работя в бъдеще. Понякога само това ме крепи, че скоро ще се занимавам и с нещо различно от това, което сега заема цялото ми време. Искам да работя нещо свързано със специалността ми – биология. Магистратурата, която предстои да запиша, ще бъде определяща за това какво точно ще работя.

Преди да забременея агенцията ми в България – „Визаж“ ме свърза с друга, която е много популярна тук. В Тайланд е прекрасно да работиш като модел. Тук много инвестират в реклами. Повечето снимки се реализират по островите, което е страхотно за млади и неангажирани модели. Заплащането също е страхотно.

С първия кастинг, на който отидох, успях да се наложа и да снимам реклама за известна марка бира. След това забременях и... толкова беше. Догодина пак.

Успяхте ли с Дарко и децата да си дойдете в България или в Македония това лято?

Не сме се прибирали с децата. Дарко има почивка чак декември и то за две седмици. Тогава ще съм в напреднала бременност и няма да мога да летя, а и за толкова кратко време да пътуваме толкова дълго с децата няма смисъл. Тази година ще си останем тук и ще чакаме България или Македония да дойде при нас.

Снимка: Личен архив

Къде ще живеете с Дарко в бъдеще? Бихте ли останали на Изток или ще се върнете в Европа?

Засега имаме план, когато Дарко приключи с футбола да се върнем в България.

Имаш ли някакви хобита и изобщо имаш ли време за тях?

От малка обичам да танцувам. Едно време се занимавах професионално с танци, сега за съжаление, все по-рядко ми остава време. Понякога с Дария си пускаме музика и танцуваме заедно. Тя отскоро започна да ходи на балет и засега много ѝ харесва – да видим докога.

С какво връзката ви с Дарко се промени след появата на децата?

Връзката ни с Дарко преди децата беше много емоционална, импулсивна. Ако мога да кажа – луда. Излизахме много често и дори не ни трябваше компания, сами се забавлявахме прекрасно. Свободни млади хора. Сега пак сме млади, но уравновесени, здраво стъпили на земята. Във връзката ни има доверие, лоялност и естествено много повече отговорности.

Снимка: Личен архив

Ще правите ли Давид футболист, а Дария модел?

Дарко има голямо желание Давид да стане футболист и отсега започна да му купува топки и екипи на „Реал Мадрид“, но от прощъпалника стана ясно, че ще бъде доктор. Много се смея, когато Дарко му подаде топка, а Давид само я поглежда и я подминава. Аз никога не бих настоявала децата да се занимават с нещо, което не желаят, само защото на мен или на Дарко ни харесва. Сигурна съм, че и той не би настоявал.

Името на третото ви дете също ли ще започва с буквата „Д“?

Неее! Достатъчно му е на Дарко, сега е мой ред, само че засега не намирам подходящо име с буквата „Р“. Имам време да мисля.

Снимка: Личен архив

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари