IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алън Рикман – един незаменим злодей в киното

15 януари 2016 08 40

Колеги и приятели скърбят за актьора

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Киното изгуби една от най-големите си звезди. Алън Рикман почина на 69-годишна възраст, след като водеше тайна битка с рака, Това обяви семейството му на 14 януари.

Британският актьор, известен с ролите си във филми като Хари Потър и Робин Худ, издъхна сутринта на вчерашния ден в болница, заобиколен от роднини и приятели.

Дж. К. Роулинг нарече Рикман „великолепен актьор и прекрасен човек“. Десетки известни личности и общественици изразиха скръбта си от неговата кончина, пише Daily Mail. Миналата година Рикман разкри, че тайно се е оженил за дългогодишната си партньорка Рима Хъртън на церемония в Ню Йорк и то още през 2012 г. Двамата са заедно от 1977 г. В живота си Рикман споделя: „Беше страхотно, защото никой не бе там. След сватбата в Ню Йорк, ние прекосихме Бруклинския мост и обядвахме.

Рикман, който е роден в семейство от работническата класа в Лондон, започва актьорската си кариера на сцената. По-късно отива в Холивуд, където се превъплъщава в едни от най-известните злодеи в киното. Появява се като Ханс Грубер в Die Hard, шерифът на Нотингам в Робин Худ: Принцът на крадците и професор Снейп в поредицата за Хари Потър.

Други известни филми на актьора включват Истина, Лудо, Дълбоко, Разум и чувства и Наистина любов, в който той играе съпругът на героинята на Ема Томпсън.

Роулинг написа още, че мисли за Рима и останалата част от семейството на Алън.

Даниел Радклиф, който е бил обучаван от Рикман по време на снимките на Хари Потър, го описва като един от най-верните му приятели, които е имал в шоу-бизнеса. В прочувствено онлайн съобщение, 26-годишният Радклиф заяви: „Алън Рикман е безспорно един от най-великите актьори, с които някога съм работил и ще работя. Той е и един от най-лоялните и поддържащи хора, които съм срещал във филмовата индустрия.

Алън беше изключително мил, щедър.“ Младият актьор допълва, че макар Рикман да е бил от по-възрастното поколение във филмите за Хари Потър, се е отнасял с него като с партньор, а не като с дете. „Работата с такъв човек във възраст, която е толкова формираща за мен е изключително важна и аз ще помня уроците, на които ме е научил за живота и кариерата ми“.

Смъртта на Рикман идва малко преди излизането на нов филм, наречен „Око в небето“, в който той играе заедно с Хелън Мирън и Аарон Пол. Премиерата е предвидена за 8 април във Великобритания.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари