IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оправдаха мъж, преследващ Гуинет Полтроу от 17 години

19 февруари 2016 08 40

Актрисата е разстроена от решението на съда

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Съд в Лос Анджелис оправда 66-годишен мъж, който от 17 години преследва американската актриса Гуинет Полтроу, съобщава Associated Press.

Съдебните заседатели – шест мъже и шест жени, не намерили нищо престъпно в действията на подсъдимия. Според тях неговата постъпка може да се нарече укорима, но не трябва да се приравнява към категорията на тежките престъпления.

За първи път актрисата се обърна към правоохранителните органи през 1999 г. след като получила снимки с порнография и секс играчки, придружени с писма, в които Dante Soiu говори за намеренията си да бъде с нея.

През 2000 г. съдът признал, че мъжът има психически отклонения и затова е невинен. Решението на съда бе фенът да влезе принудително да се лекува в специализирана психиатрична клиника. През 2015 г. го арестували след нов опит да отправя послания към Полтроу. В началото на февруари стана известно, че 43-годишната носителка на „Оскар“ е дала върлия фен на съд.

За периода от 1999 г. до 2015 г. мъжът изпратил няколко десетки писма до актрисата, в които ѝ обяснявал намерението си да се ожени за нея, а също я молил тя да му прости за страданията, които той ѝ причинил.

„Не исках да я обидя, нямам желание да я безпокоя“, обяснил той пред съда. Актрисата от своя страна обяснила, че се страхува за живота си, както и за безопасността на своите деца.

Тя заявила, че е разстроена от решението на съда. Полтроу е носителка на „Оскар“ и „Златен глобус“ за главна женска роля за „Влюбеният Шекспир“. Също така има и „Еми“ за най-добра актриса през 2011 г. Актрисата има две деца.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари