IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Режат допингираната Маша от договори за милиони

8 март 2016 09 00

Nike иска да развали контракт за 70 млн. долара с тенисистката

Снимка: gettyimages.com

Снимка: gettyimages.com

Бившата половинка на Григор Димитров – Мария Шарапова, призна вчера на официална пресконференция в Лос Анджелис, че е дала положителна проба за допинг и в резултат на това е била спряна от Международната тенис федерация да участва в Откритото първенство на Австралия.

„Направих тест и се провалих, като поемам пълна отговорност за това“, каза 28-годишната Шарапова от трибуната.

Тенисистката е реагирала положително за веществото Meldonium, което започва да взема през 2006 г. Медикаментът наскоро беше добавен в списъка на забранените за спортисти вещества.

„През последните 10 години ми беше предписан медикамент, наречен Mildronate от моя лекар, а преди няколко дни, след като получих писмо от ITF разбрах, че той има и друго име, Meldonium, което аз не знаех. Важно е да се разбере, че в продължение на 10 години това лекарство не беше забранено в списък на WADA, а съм го приемала законно. Но на 1 януари правилата са се променили и Meldonium стана забранено вещество, което аз не знаех.“

Руската спортистка, която е шампионка от Големия шлем цели пет пъти, добави: „Направих огромна грешка. Знам, че съм изправена пред последици, но не искам да слагам край на кариерата си по този начин. Наистина се надявам да ми се даде още един шанс.“

Бившата №1 в света на тениса Мария Шарапова е заплашена от дисквалификация между 2 и 4 години. Това обяви известният журналист от британския The Telegraph Оливър Браун.

Междувременно стана ясно, че модният гигант Nike иска да прекрати договора си за реклама с Маша, на стойност 70 милиона долара.

Шарапова е лице на бранда от 2010-та, като дори има своя собствена линия със спортни облекла.

Според Forbes тя печели по 30 милиона долара годишно от рекламните си ангажименти за American Express, Avon, Evian, Porsche и Tag Heuer.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари