IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мелания Тръмп – потенциална първа дама на САЩ

1 април 2016 09 10

Вижте повече за дамата до милиардера

Снимка: twitter/MELANIATRUMP

Снимка: twitter/MELANIATRUMP

Предварителните президентски избори в САЩ са в разгара си, а страстите се нажежават все повече. Сред най-ярките претенденти за поста държавен глава е Доналд Тръмп. А ето няколко факта за съпругата му Мелания, превърнала се в потенциална първа дама.

Мелания е родена в Словения през 1970 г. Учи в Люблянски университет, във факултет архитектура и дизайн, но така и не работи по специалността си. Още на 16-годишна възраст започва и кариерата ѝ като модел. Като млада тя участва в ревюта на едни от най-известните световни дизайнери и се появява на кориците на Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair. Тя е трета съпруга за милиардера – след Ивана Тръмп и Марла Мейпълс.

Снимайки се за гланцовите списания, момичето се запознава с Доналд Тръмп – всеизвестен ценител на женската красота. Нарасналата ѝ известност води до сътрудничеството на красавицата с британското издание GQ, за което тя позира без дрехи. Нейна снимка се появи на корицата на изданието през януари 2000 г. Именно тя бе използвана от противниците на Тръмп в свои кампании. Тръмп и Мелания се женят на 22 януари 2005 г. Сред гостите е и Хилари Клинтън, а булката е облечена в рокля на Christian Dior и струва 200 000 долара.

Година по-късно се ражда техният син Барън Уилям Тръмп. Той става петото дете на бизнесмена. За Мелания това е първи брак. След сватбата двамата започват да посещават многобройни светски събития в Ню Йорк. Новата жена на Тръмп бързо набира още повече известност. Канят я в телевизионни предавания, предлагат ѝ да участва в благотворителни акции.

Дали Мелания Тръмп изобщо ще успее да стане първа дама, е още рано да се каже. Пестят изказванията си и мастити политолози. По-лесно е да се предскаже дали би могла да бъде подходяща да краси Белия дом.

Това става възможно, тъй като през февруари тази година, изследователи от Siena College публикуват своя труд на тема The First Ladies Study („Изучаване на първите дами“). Експертите оценили съпругите на американските президенти, опитвайки се да изяснят коя действително сред тях е била най-значима.

Специалистите са използвали няколко точки, по които са оценявали първите дами: бекграунда им (семейство, образование), ценностите, които изповядват, поведението им като домакини в Белия дом, достижения, лидерство, самостоятелност, публичен имидж, какви заслуги имат за успешния ход на президента. Лидер по тези показатели се оказала Елинор Рузвелт. В тройката влизат още Абигейл Адамс и Жаклин Кенеди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари