IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гейовете отличиха Деми Ловато и Кейтлин Дженър

4 април 2016 06 40

Двамата получиха награди за развитие на гей културата

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Певицата Деми Ловато и бившият олимпийски атлет Брус Дженър, доведен баща на сестрите Кардашян и баща на Кендъл и Кайли Дженър, който смени пола си и стана Кейтлин Дженър, са сред отличените на 27-ите медийни награди на Съюза на гейовете и лесбийките срещу клеветата (GLAAD), предаде Асошиейтед прес.

Отличията се връчват на хора, оказали най-голямо влияние върху развитието на гей културата, а също на средства за масова информация, филми, сериали и програми, допринасящи за укрепването на положителния имидж на сексуалните малцинства.

На церемонията в хотел „Бевърли Хилтън“ в Бевърли хилс певицата Деми Ловато, която активно подкрепя гей общността, беше удостоена с награда „Авангард“. Отличието ѝ беше връчено от певеца Ник Джонас.

Кейтлин Дженър си подели приза за риалити програма за шоуто си „Аз съм Кейт“ с трансджендър звездата на YouTube Джаз Дженингс за шоуто „Аз съм Джаз“. Награди получиха също лесбийската драма „Каръл“, сериалът „Трансродител“, лентата „Беси“ на телевизия HBO с участието на Куин Латифа, и поредицата „Sense8“ на сестрите Уашовски за Нетфликс.

За да приеме отличието за „Sense8“, на церемонията присъства Лили Уашовски. Това е първата публична изява като жена на бившия брат Анди Уашовски.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари