IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лео щастлив: Популацията на тигрите расте

12 април 2016 06 40

Това е първото увеличение на популацията от 100 години

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Леонардо ди Каприо е горд с постиженията на фондацията си, които са спомогнали за първото увеличаване на популацията на тигрите за последните 100 години, съобщи Контактмюзик.

През 2010 г. фондацията „Леонардо ди Каприо“ и Световният фонд за дивата природа (WWF) си поставиха за цел да удвоят броя на тигрите в света до 2020 г.

„Тигрите са едни от най-жизнените и обичани животни на Земята“, гласи изявление на актьора. „С партньорите ни от международната екоорганизация вложихме много усилия да удвоим световната популация на дивите тигри. В Непал постигнахме значим прогрес в областта на опазването на този вид, което доведе и до глобално увеличаване на популацията им“.

Ди Каприо е член на борда на Световния фонд за дивата природа и неговата благотворителна дейност е една от най-значимите в схемата на организацията за опазване на тигрите. От 2010 г. насам фондацията на актьора е дарила повече от 6,2 милиона долара в полза на каузата.

Резултатите от последните проучвания за броя на дивите тигри сочи, че той се е увеличил на 3890 от 3200 през 2010 г., заявяват от международната екоорганизация (WWF) и Глобалния форум за тигрите.

„Това ни дава надежда и показва, че можем да спасим даден вид и неговия хабитат, ако правителствата, местните общности и природозащитниците работят заедно“, каза международният директор на WWF Марко Ламбертини.

Докато някои страни, населени с тигри, като Индия, Непал, Русия и Бутан отбелязват растеж в популацията на тигрите, то други, особено в Югоизточна Азия, според международната екоорганизация са на ръба да загубят тигрите си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари