IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поп звездата Принс почина на 57 години

21 април 2016 18 37

Открит е мъртъв в имението си в Минесота

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Поп иконата Принс е бил открит мъртъв в имението си в щата Минесота броени дни, след като спешно бе настанен за кратко в болница поради пристъп на грип, съобщи CNN.

Петдесет и седем годишният Роджърс Нелсън, известен със сценичния си псевдоним Принс, се превърна в световно явление през 80-те и 90-те години на миналия век с уникалното смесване на поп, фънк, фолк и рок музика.

Преди 6 дни частният самолет, с който Принс обикаляше на турне, извърши принудително кацане в Илинойс. Обяснението бе, че от няколко седмици страдал от грип и на борда на самолета си получил остър пристъп.

Но след 3 часа лечение в болницата той бе изписан, макар първоначалното описание на инцидента да съдържаше изрази като „не отива на добре“.

Въпреки това на следващата нощ Принс направи голямо парти в имението си.

“Изчакайте няколко дни, преди да започнете да се молите“, беше казал тогава певецът, отхвърляйки слуховете, че здравословното му състояние е влошено.

Принс е автор на стотици песни, които изпълняваше самият той или предостави на други. Кариерата му включва и 39 студийни албума, като последните 4 от тях излязоха само през последните 18 месеца.

През кариерата си той печели седем награди „Грами“ и по един „Златен глобус“ и „Оскар“. Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 г.

Списанието „Ролинг стоун“ класира Принс на 28-о място в списъка на 100-те най-популярни артисти на всички времена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари