IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комик към Уди: Снимаш в Европа, не те съдят за изнасилване в САЩ

13 май 2016 10 00

Скандал на откриването на филмовия фестивал в Кан

Лоран Лафит. Снимка: Reuters

Лоран Лафит. Снимка: Reuters

Само два дни преди откриването на фестивала в Кан, синът на Уди Алън – Ронан Фароу, критикува пред The Hollywood Reporter бляскавото събитие, при което баща му ще бъде сред известни лица, които ще го поддържат, но не и осъждат.

Ронан твърди, че знаменитият режисьор е посягал сексуално на сестра му Дилън, когато тя е била едва на 5 години. Тези събития са се били случили през 1992 г.

Самият Алън отхвърли обвиненията. Директорът на Кан също не им обърна внимание и именно с филма на режисьора от еврейски произход откри 69-ото издание на фестивала. Cafe Society е с участието на Кристен Стюарт. Според директора на международния кинофестивал, подобни твърдения не са доказани, а са само обвинения.

„Те не са в заглавията и няма причина да ги споменавам“, обяснява той. Скандалът придоби особена известност малко преди премиерата на филма „Син жасмин“, където главната роля бе поверена на Кейт Бланшет. Актрисата също застана зад режисьора и сподели, че не вярва на обвиненията срещу него.

Затова пък Ронан Фароу смята подобно неглижиране на случая за опасно. Още през януари 2014 г. около тази тема започва да се шуми след публикуване на писмо до Дилън Фароу в New York Times.

Следват уреждане на сметки чрез медиите между Уди Алън и клана Фароу. Месец по-късно режисьорът отговаря в The Hollywood Reporter на дъщеря си като обвинява бившата си половинка Миа Фароу в манипулиране на децата с цел отмъщение.

Синът му Ронан обаче продължава да вярва в обвиненията и само два дни преди официалната церемония в Кан говори в статия за The Hollywood Reporter, колко голяма и мощна е публичността, която предпазва Алън от обвиненията за изнасилване. Една машина с участието на „широк спектър от терапевти, юристи, приятели“, обяснява той.

Все пак подозренията му, че въпросът няма да бъде повдигнат отпадна, след като преди премиерата на Cafe Society комикът – капитан на тържествените церемонии Лоран Лафит прикова вниманието на публиката в залата с лишен от скрупули монолог, отправен към Уди Алън, пише френското издание Le Monde.

„Хубаво е, че сте във Франция, тъй като през последните години сте все на турнета из Европа, и все още не сте осъден за изнасилване в САЩ.“. Актьорът от „Любовно кроше“ проследи по този начин последните филми на Алън, които са за Барселона, Рим и Париж, но думите му бяха приети противоречиво.

Повечето звезди в залата се възмутиха, докато Лафит припомни и за правните проблеми на Роман Полански, арестуван за изнасилване в САЩ през 1977 г., който бяга тогава във Великобритания, след като е освободен под гаранция и никога не стъпва на американска земя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари