IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейми Оливър възмути и разгневи цяла Испания

6 октомври 2016 10 20

Британският готвач измени рецептата за традиционната паеля

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Паелята на Джейми Оливър разстрои всички испански готвачи по света. Британският топ шеф измени рецептата за традиционното ястие на испанците като добави към него наденица чоризо.

Джейми публикува линк към рецептата си в Twitter като заяви, че неговата версия за паеля се е получила доста по-добре от оригинала.

Потребителите на социалната медия веднага се разгневиха и избухнаха със заявленията, че това ястие трябва да бъде забранено, особено в района на град Валенсия – родината на паелята.

След като „развали“ автентичното ястие Оливър ще трябва доста да се потруди, за да си върне симпатиите на испанците, които смятат, че той буквално се е подиграл с националната им кухня.

41-годишният готвач и ресторантьор, който наскоро стана баща на пето дете, е добавил към паелята не само чоризо, но и пилешко месо, което провокира още повече гнева на испанците, защото паелята обикновено включва ориз, риба, миди и зеленчуци.

Според един потребител ястието на Оливър не е паеля, а „просто отвратителна“ рецепта за гозба с ориз и месо.

Снимка: Twitter

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

koj ( преди 7 години )
С добавеното чоризо по-скоро прилича на джамбалая, креолска версия на паеля или е от така наречената CAJUN кухня. И понеже креолците са френско-испански наследници, чоризо е възможно да присъства в състава на паеята.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Маринела ( преди 7 години )
Всеки готвач има право да проявява креативност, докато готви. Хубаво е човек да знае различни варианти на класически ястия и да ги разнообразява малко по-малко. Аз обожавам чоризо и с удоволствие бих опитала неговата версия :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
gfgggd ( преди 7 години )
Прави са да се гневят, обаче самите каталунци продават паеля с добавени чоризо и пилешко. Яла съм такава в Барселона, не ми хареса.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар