IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На трапезата на известните: Тръмп се тъпче с бифтеци, а Обама с паста

4 ноември 2016 16 40

Ето какво си похапват някои знаменитости

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Известните личности си имат и любопитни навици, които се изразяват и в предпочитанията им на трапезата. Какво включват в менюто си, проследява италианското издание на в. „Кориере дела сера“.

Така например британският държавник Уинстън Чърчил е следвал максимата, че най-важното ядене през деня е закуската. Държал е да му бъде поднесена в два подноса. В първия имало поширани яйца, препечени филийки и сухи мезета, както и напитка – кафе, мляко. В другия поднос плодове, предимно грейпфрут, поръсен със захар. Също чаша портокалов сок с уиски и сода.

Това, което обича да консумира пък настоящият обитател на Белия дом Барак Обама е вид паста – лингуини със скариди, приготвени лично от съпругата му Мишел. В добавка менюто му включва протеинови барчета с шоколад и ядки. Барак Обама не харесва сладолед, тъй като му навява неприятни спомени от детството, когато е работил във верига за сладоледи.

За разлика от него, настоящият претендент за Белия дом – Доналд Тръмп обожава сладолед и не е почитател на здравословното хранене. Разчита на хамбургери и пици. Сред любимите му храни влизат и бифтеци, както и руло Стефани.

Основната му опонентка Хилари Клинтън пък харесва люто. Не само заради вкусовите качества, а и защото действало положително на имунната система.

Изданието разглежда и какво е обичал да похапва създателят на Apple Стив Джобс. Той обичал да спазва диети, като е имало дни, в които е бил само на ябълки или на моркови.

Бил Гейтс пък включва напълно нездравословна храна като хамбургери и диетична кола.

Любопитен факт е, че Хенри Форд възприемал тялото си като автомобил и за него е било важно да го „захранва“ с подходящо гориво. Оттам идва и влечението му към експериментални храни. Дори включил бурени и треви от собствената му градина. Той ги предпочитал на салата, сварени или пък върху сандвичи.

Уорън Бъфет пък се впечатлил от статистиката, при която смъртността сред хората била най-ниска сред деца до 6 години. Затова и милиардерът решил да се храни с ястия, които обичали хлапетата. Но това съвсем не означавало, че храната, която консумирал е здравословна. Започвал деня си често със сладолед, пиел и доста Кока-кола, както и чипс.

Големият учен Алберт Айнщайн пък консумирал пържени яйца и ягоди, но освен обикновена храна, опитвал и пунш от целина.

Една от най-известните писателки – Патриша Хайсмит обичала понички и чинийка със захар, а също пържени картофи и бекон. Менюто ѝ продължава да е нездравословно с кафета и цигари.

Марк Зукърбърг си бе отправил предизвикателство да яде само храна, която лично е убил. Така често в менюто му преобладавало единствено вегетарианска храна, но се случвало да има и козе, свинско, и пилешко месо.

Никълъс Кейдж пък разказвал, че избира кои животни да яде в зависимост от начина, по който се съвкупляват. Затова и избягвал свинското.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари