IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мелания Тръмп разедини моделиерите в САЩ

26 ноември 2016 13 00

Едни отказват да я обличат, други пък много искат

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Новоизбраната първа дама на САЩ, Мелания Тръмп, раздели модната индустрия на два противоположни лагера. Едни категорично отказват да обличат госпожа Тръмп, други пък – обратно – надпреварват се да го правят, съобщава Harper's Bazaar.

Първо срещу идеята да работи с някогашния модел се обяви моделиерът с френски произход Софи Теале, която шиеше дрехите за Мишел Обама. Тя отказа да сътрудничи на Мелания и призова и своите колеги да последват примера ѝ.

Критично мнение за съпругата на бъдещия държавен глава на САЩ имат и дизайнерите на Kenzo Умберто Леон и Керол Лим. „Ако тя купува наши вещи, кажете на хората, че вие не поддържате това“, обяви Леон.

Зад Мелания застана американецът и основател на собствена марка дрехи Томи Хилфигър.

Според него избраницата на президента е много красива жена. „За добрия дизайнер ще бъде чест да я облича“, казал той и подчертал, че модата лежи в съвременната политика.

Аналогична гледна точка изрази и моделиерът от Ню Йорк Джоузеф Алтузара. „Не искам моите политически възгледи да ми влияят на това дали ще се съглася да обличам някой или не“, обявил той.

На страната на бъдещата първа дама застана и модният дизайнер на Rag&Bone, Маркъс Уейнрайт. „Ще е лицемерно да не обличам Тръмп“, каза той и добави, че моделиерите са длъжни да го правят за всички, независимо от политическите им убеждения, защото така помагат за развитието на американското производство.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари