IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анита Мейзер влезе в съда, ще я пуснат ли от килията?

22 декември 2016 08 02

Започна делото за подкуп на полицай и причиняване на смърт по непредпазливост

Снимка: Пламен Гутинов

Снимка: Пламен Гутинов

Наказателното дело срещу Анита Мейзер, обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост и предлагане на подкуп на длъжностно лице започна преди минути в Окръжния съд на Варна, съобщи агенция Черно море.

52-годишната Анита Желева, по-известна с фамилията Мейзер, ще отговаря пред съда по две обвинения, повдигнати от Окръжната прокуратура – за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител. Според обвинението тя предложила парите на полицая, за да не извърши действия по служба.

Смъртта на Николай Димов е настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. Това е станало на 13 август. 52-годишната Мейзер е завързала краката, ръцете и врата му със „свински опашки“, по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам.

Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът трябвало да бъде изпратен на бъдещи работодатели от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много. Стегнатите „свински опашки“ на врата на пострадалия притиснали обаче венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където се провеждал експериментът.

Тройната съдебномедицинска експертиза сочи, че причина за смъртта на Николай е механична асфикция.

Подсъдимата Анита се е признала за виновна, тя е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от 17 август 2016 г. и е в ареста. Днес мярката може да бъде смекчена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари