IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николета Лозанова „оригинално“ копира Джани Версаче

10 февруари 2017 13 20

Плеймейтката и новата ѝ фотосесия

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

В модата често се получава един кръговрат, в който актуалните тенденции днес са били модерни и преди много, много години.

Ретрото се завръща и така великите дизайнери от миналото някак като че „оживяват“ и се увековечават чрез архивите, които са оставили на модните къщи.

Днес ще поговорим за едно „явление“ в модната индустрия, което успя да „счупи“ кръговрата в модата – Николета Лозанова.

Плеймейтката винаги натяква и натъртва на всички, че е най-оригиналното нещо, което българската модна, кино, телевизионна и всякаква друга индустрия е виждала.

И така до момента, в който не засне фотосесия за родно списание и с гордост не я „разхвърля“ из всички социални мрежи.

Изненадващо, кадрите се струват много познати. Май сме ги виждали. И май вдъхновението идва от тази така смело завръщаща се ретро вълна, завлякла в своя поток и Джани Версаче.

Николета Лозанова позира с гол мъж за черно-бели кадри, които явно ще бъдат и рекламна кампания за предстояща колекция на българска марка.

Това, което прави впечатление е, че позите и концепцията много наподобяват една емблематична фотосесия на Gianni Versace през 90-те години, по-конкретно рекламна кампания за есен-зима 1993-1994 година.

Versace, есен-зима 1993-1994

Разликата? Вместо Стефани Сиймор в оригинала, виждаме Николета Лозанова в копието.

И няма нищо лошо да заимстваш идеи, но има начин да се направи елегантно. Кратка справка в архивите показва, че емблематичната рекламна кампания на Gianni Versace не е използвана като опорна точка за първи път.

Снимка: Facebook

Джампаоло Сгура също има заснета фотосесия в провокативния стил, но с една разлика – тя е с цел да отдаде почит на делото на Джани Версаче и фотографа Ричард Аведон. Проектът е създаден за френското списание „Antidote“. Може би не е представяна като „авторска“ и „уникална“ от друг.

Кадър от фотосесията в почит на Джани Версаче, дело на Джампаоло Сгура

Оригиналът на Джани Версаче с Клаудия Шифър

Можете да разгледате кадрите с Николета, оригиналната фотосесия на Джани Версаче и тази на Ричард Аведон в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари