IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дискретният чар на първата дама на Франция – Брижит

9 май 2017 13 00

Стилът ѝ е одобряван от модните специалисти, а тя е винаги до съпруга си

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Още преди да стане първа дама, Брижит Макрон привлече интереса върху себе си, заради голямата разлика във възрастта със съпруга си Еманюел Макрон, който спечели президентските избори във Франция.

Много от коментарите са злобни и се съсредоточават върху нейната възраст – тя е на 64 години, а съпругът ѝ – на 39. Феминистите отхвърлят тези забележки като сексистки и отбелязват, че разликата във възрастта на съпрузите Макрон е сходна с тази между Доналд и Мелания Тръмп.

Не може да се отрече, че бъдещата първа дама на Франция има дискретен стил и винаги е до съпруга си. Описва се като любител на модата и водещи френски модни издания одобряват начина ѝ на обличане. Тя бе и сред седящите на първите редове на скорошни ревюта на Диор и Луи Вюитон.

Освен това стана ясно, че любовта между двамата тръгва от ученическата скамейка, когато Еманюел е едва на 12 години, а Брижит е негова учителка. Тогава тя е била майка на три деца, а възрастта ѝ – колкото е сега Еманюел. Сближават се, когато младежът навършва 16-годишна възраст и предложил да напишат пиеса заедно.

„Ние пишехме и малко по малко бях напълно възхитена от ума на това момче“, спомни си тя в документален филм по френската телевизия миналата година. „Неговата култура, неговата умна, добре оформена глава. Изумително.“

Родителите на Макрон, разтревожени от зараждащата се любовна връзка, го изпратили на друго място през последната му година от гимназията. В крайна сметка Брижит се развела, върнала си моминското име Троньо и дошла при него в Париж.

Двамата сключили брак през 2007 г. Те нямат деца заедно, но Макрон казва, че трите деца на съпругата му и седемте ѝ внуци са неговото семейство.

Вижте бъдещата президентска двойка на Франция в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари