IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Федералните погнаха бившите мениджъри на Джони Деп

21 август 2017 08 10

Скандалът между актьора и ексслужителите му се разраства

Снимка: архив, Reuters

Снимка: архив, Reuters

Джони Деп потърси и федералните служби за съдействие по случая с бившите му мениджъри.

54-годишният актьор от няколко месеца се съди с ексслужителите си, като ги обвинява, че са превели на трета страна огромни суми без негово разрешение, както и за неудачни счетоводни инвестиции. За всички тези прегрешения актьорът иска компенсация от 25 млн. долара.

През януари тази година звездата от „Карибски пирати“ подаде иск в размер на тази сума и обвини мениджърите си в мошеничество, нарушения на условията на договор и професионална небрежност, заради която се е разделил с голяма сума от състоянието си. Деп уволни Джейк Блум и Джоел Мантела, които дълги години водиха неговите финанси.

Те бяха от близкия кръг на актьора, но в последствие се установи, че една от най-високоплатените звезди на Холивуд е едва ли не пред банкрут.

В отговор бившите мениджъри обвиниха Джони в разточителство, което трудно удържали, както и че той не им се е издължил за свършената от тях работа.

И така компанията The Mandel Group са в полезрението на три финансови институции – Федералната данъчна служба, Министерството на правосъдието и Комисията по ценните книжа и фондовите борси, предаде Wall Street Journal.

В момента няма никакви официални обвинения, а само адвокатите на актьорите сътрудничат с властите и тече разследване.

Адвокатът на The Mandel Group Майкъл Камп настоява, че компанията за 30 години работа нито веднъж не са я съдили по подобни въпроси от нито един клиент. „Ако Деп разпространява за компанията лъжи, тя решително ще се защити“, каза той.

Адвокатите на актьора все още не са направили никакъв коментар.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари