IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Студенти ще изучават Бионсе в университета в Копенхаген

5 септември 2017 08 20

Дисциплината се казва „Бионсе, пол и раса“

Снимка: Reuters, архив

Снимка: Reuters, архив

Може и да пожелаем отново да се върнем към следването, когато разберем какви предмети навлизат в учебната програма на някои университети. Става дума за университета на Копенхаген, където студентите имат възможността да изучават световноизвестната суперзвезда Бионсе.

Катедрата по изкуства и културни науки озаглавяват дисциплината „Бионсе, пол и раса“, а в предстоящия семестър за нея вече за се записали 75 студенти, съобщава местната телевизия TV2.

Преподавателят - професор Ерик Щайнског, казва, че ще се съсредоточи върху влиянието на певеца върху пола, сексуалността и расата, чрез анализ на нейната работа. 

Той обяснява, че учебният предмет ще бъде преподаван, като се използват сходни методи, както при предмети като литература или класическа музика.

„В крайна сметка, изкуството на Бионсе е изкуство, което завинаги ще остане в историята“, допълва Щайнског и заключава: „Трудно е да не бъдете впечатлени. Тя е изключително добра в това, което прави.“ 

Поради големия интерес към дисциплината, тя е преместена в по-голяма зала.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари