Скандалът около Харви Уейнстейн продължава. Този път коментарът идва от Брад Пит. 22 години по-рано той е млад актьор – гадже на Гуинет Полтроу, която започнала работа в нов проект на продуцента.

Преди старта на снимките Уейнстейн поканил актрисата в хотелска стая, хванал я за ръката и ѝ предложил интимна близост.

Гуинет разказала за случилото се на Пит, който не могъл да остави нещата така. Той отишъл при Уейнстейн и го предупредил, че при повторна такава ситуация ще се разправя с него по мъжки. Харви бил бесен от ситуацията. „Той буквално ме изруга. Беше ужасно“, спомня си Гуинет.

Още по темата

Уейнстейн бил много недоволен, че актрисата е разказала на гаджето си за инцидента, но така и не я закачал повече. Журналисти от The New York Times се свързаха с Пит и той потвърди, че наистина е имало такава неприятна ситуация преди 22 години.

Изданието отбелязва, че Пит тогава е бил млад начинаещ актьор, но не се е уплашил да се противопостави на успешния холивудски продуцент. Няколко актриси вече разказаха за това как Харви Уейнстейн им е отправял сексуални желания, за да получат роли във филми. Продуцентът призна своята вина и бе уволнен от собствената си компания.

Вече е наел адвокат и специалисти по антикризисен пиар. Също така стана ясно, че съпругата му го напуска, а британската академия за кино и телевизия БАФТА отне членството му заради обвиненията в сексуален тормоз и агресия.