Американският режисьор Куентин Тарантино призна, че е знаел за сексуалните посегателства към жени от страна на продуцента Харви Уейнстейн, с когото е работил много години, съобщиха световните информационни агенции. Те цитираха интервю на Тарантино, публикувано във в. „The New York Times“.

„Аз знаех достатъчно, за да направя много повече от това, което сторих“, констатира режисьорът. Той изрази съжаление във връзка с това, че не е предприел допълнителни мерки, когато е чул за поведението на продуцента.

Тарантино отбеляза, че това е станало много преди да избухне скандалът с Уейнстейн, който през последните седмици беше обвинен в посегателства и изнасилвания от над 40 жени. Тарантино довери, че неговата бивша приятелка, актрисата Мира Сорвино, е станала жертва на действията на Уейнстийн. Продуцентът без разрешение е започнал да ѝ прави масажи и късно през нощта я посетил у дома ѝ.

Още по темата

Това се случило преди Тарантино и Сорвино да започнат връзката си през 1995 година. Друга актриса също се оплакала на Куентин от похотливия продуцент. Тарантино поясни, че навремето той не е имал пълна представа за случващото се. Режисьорът на „Криминале“ предполагал, че става дума за единични посегателства от страна на Уейнстейн. „Но каквото и да говоря сега, то ще прозвучи като евтино оправдание!“, подчерта режисьорът.

Междувременно полицията в Лос Анджелис започна разследване на обвинения срещу Уейнстейн за сексуално нападение през 2013 г. Показания е дала жертва на действията на Уейнстейн. Според в. „LA Times“ става дума за 38-годишна италианска актриса и манекенка, която е разпитвана два часа. Нейното име не беше огласено.

Тя е потвърдила, че е станала обект на насилствени действия от сексуален характер от страна на Уейнстийн. Полицейските служби в Ню Йорк и Лондон също разследват американския продуцент по подобни обвинения.