IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои звезди могат да се похвалят с най-високо IQ?

29 октомври 2017 09 00

Доказателство, че за да си звезда трябва и интелигентност

Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Много често известните хора са подценявани за умствения си „багаж“, но съгласете се – да бъдеш звезда в Холивуд се оказва нелеко начинание. За да си наистина добър, се изисква не само красота и талант, но и интелигентност, и то над средната, пише сп. Story.

Средният резултат, получен от решаване на тест за интелигентност, е около 100 т., по-голяма част от хората достигат резултат, близък до тази стойност. Само 2-3% изкарват над 130 т.

Мнозина биха се поинтересували например колко е IQ-то на Ким Кардашян, но данни засега няма.

Кои са отличниците?

Мерилин Менсън – 192

Може би сте изненадани? А не трябва. Няма как да създадеш такъв бранд от себе си и да не си толкова умен. Преди да избере мрачната си сценична визия, той е завършил Университета във Флорида, където съчетава успешно ученето с работа като музикален журналист за 25th Parallel. Освен това има изключително ясна политическа и обществена позиция и често е канен като коментатор по общественозначими теми в различни кампании.

Роуън Аткинсън – 178

Мистър Бийн прикрива висока интелигентност зад идиотския си кинообраз. Завършил е електроинженерство в Нюкасълския университет и магистратура в Оксфордския университет.

Куентин Тарантино – 160

Един от най-интелигентните хора в шоубизнеса. Макар че е зарязал образованието още в гимназията, Тарантино има коефициент на интелигентност колкото физикът Стивън Хокинг. Обожава историята, „защото часовете бяха нещо като филми“.

Аштън Кътчър – 160

Актьорът също има коефициент на интелигентност 160. Извън кариерата му на модел и актьор той се оказва много талантлив в създаването на стартъпи, като Skype, Foursquare и Airbnb.

Лиса Кудроу – 160

Звездата от „Приятели“ има бакалавърска степен по биология. В гимназията изучава профилирано Биология и след завършването си започва да работи с баща си по сериозно изследване, свързано с доминацията на мозъчните полукълба и видовете главоболие. Шест месеца по-късно, преди да публикува изследването и да се запише в университет, Лиса зарязва всичко, за да преследва актьорска кариера.

Шарън Стоун – 154

Впечатляващо, нали? Тази изкушаваща жена е била едва на 15 години, когато получава стипендия за университет в Пенсилвания, където изучавала съвременно изкуство и творческо писане.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари