Полицията в Лондон разследва второ обвинение за сексуален тормоз, повдигнато срещу носителя на „Оскар“ Кевин Спейси, предаде Асошиейтед прес.

Властите са получили оплакване за „сексуален тормоз срещу мъж“, състоял се през 2005 г. Полицията не идентифицира Спейси като евентуален извършител, като също така не споменава имената на заподозрените.

Още по темата

Преди това се чака срещу тях да бъде повдигнато обвинение. Но изданието също така отбелязва, че говорител е съобщил, че на 1 ноември същият мъж е обвинен за друго сексуално посегателство, случило се през 2008 г.

В началото на месеца името на Кевин Спейси беше публично обявено като заподозрян в британските медии.

Оплакванията срещу звездата са от времето, когато той е начело на лондонския театър „Олд Вик“. Това става между 2004 и 2015 г.

Новите обвинения бяха подадени в полицията само ден, след като от театъра казаха, че са получили 20 оплаквания за непристойно поведение срещу Кевин Спейси.

Имаше обвинения и срещу администрацията на театъра, която е знаела какво се случва, но оттам отговориха, че не могат да отговарят за неща, случили се преди толкова много години.