IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет – под въпрос на сватбата на Хари. Меган все пак е разведена

28 ноември 2017 13 30

Кралицата може и да отклони поканата за събитието

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кралица Елизабет Втора може да пропусне сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Щастието на принц Хари и годеницата му Меган Маркъл може да бъде помрачено още преди те да се отправят към олтара.

Оказа се, че макар да е дала съгласието си, кралица Елизабет Втора може и да отклони поканата за събитието, съобщава „Daily Express“.

Изданието отбелязва, че Нейно Величество няма да присъства на бракосъчетанието им, тъй като булката е разведена. Звездата от сериала „Костюмари“ е била омъжена за продуцента Тревър Енгелсън. Маркъл се омъжва за Енгелсън през 2011 г., а бракът им трае две години.

През 2005 г. Нейно Величество не се появи на гражданската церемония на сина си, престолонаследника принц Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила. Тъй като и двамата бяха разведени, Чарлз и Камила сключиха брак в кметството Гилдхол, вместо на традиционната за кралски особи пищна църковна церемония.

Кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип бяха сред присъстващите на последвалата го църковна служба в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор.

Наблюдателите тогава коментираха, че Нейно Величество не е присъствала на бракосъчетанието, тъй като според нея то е несъвместимо с ролята ѝ на върховен управител на Англиканската църква, която тя приема твърде сериозно.

През 2002 г. Англиканската църква прие, че разведени могат да сключват църковен брак при определени обстоятелства и по усмотрение на духовния ѝ водач.

Плановете на принц Хари и Меган Маркъл включват църковна церемония. Шансовете им да получат разрешение са големи. След като годежът им беше оповестен, сред отправилите поздравления към тях беше и епископът на Кентърбъри Джъстин Уелби. Като „зелена светлина“ за църковен брак бяха изтълкувани поздравителните слова на главата на Англиканската църква.

„Щастлив съм, че принц Хари и г-ца Маркъл са избрали да се врекат във вярност пред Бог“, заяви Уелби. Това предоставя възможност и на кралица Елизабет Втора да присъства на сватбата с благословията на църквата.

В дните преди да бъде оповестен годежът на принц Хари и Меган Маркъл се заговори, че те вече са се срещнали с архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, за да поискат разрешение да сключат църковен брак, тъй като актрисата е разведена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари