IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените, които разбиха мълчанието

9 декември 2017 14 15

Кого избра списание Time?

Снимка: Time magazine

Снимка: Time magazine

Списание Time нарече „Разбивачите на мълчание“ жените, които стартираха хаштага #MeToo като световно противопоставяне на сексуалното насилие.

Именно те са изборът на „Човек на годината“ на изданието за 2017 година.

Списанието издаде, че президентът Тръмп е бил близо за първото място.

Главният редактор на Time разкри корицата, на която са заснети Ашли Джъд, Тейлър Суифт, бившият инженер на Uber Сюзън Фоулър и жена, чието лице не се вижда, с цел да се представят всички жени, които все още не са проговорили за сексуалното насилие.

„Това е най-бързо развиващата се социална промяна, която виждаме в последното десетилетие и започна с индивидуален акт на кураж от стотици жени и някои мъже, които излязоха, за да разкажат своята история на сексуално насилие и обида“, коментира главният редактор.

Тръмп предизвика истинска сензация миналия месец, когато пусна в Twitter, че е отказал потенциално предложение да бъде „Човек на годината“, след като му е казано, че евентуално ще получи титлата.

„Списание Time се обадиха, за да кажат, че ВЕРОЯТНО ще бъда „Мъж (човек) на годината“, като миналата година, но трябва да се съглася на интервю и голяма фотосесия“, написа Тръмп.

Списанието излезе с позицията, че президентът се е изказал „невярно за това как избираме Човек на годината“

„Time не коментира избора преди публикация“, каза говорител пред CNN.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари