IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предател ли е Жана Бергендорф?

1 март 2018 07 10

„Евровизия“ скара певицата и Вида Пиронкова

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Композиторът Вида Пиронкова, авторка на хита „Гълъбо“, и Жана Бергендорф влязоха в конфликт заради конкурса „Евровизия“. Първоначалната идея беше Жана да участва в него с песента на Пиронкова „Прераждане“, но тя отпадна от надпреварата. Пиронкова обаче е бясна на червенокосата изпълнителка, задето паралелно е поела ангажимент да участва в конкурса и с друга песен.

„Съсипана съм! Бях от малкото, които подадоха ръка на такъв компрометиран изпълнител като Бергендорф. От мен лошо не е видяла, а накрая ми се подигра в лицето“, заяви композиторката, след като стана ясно, че нейната песен не бе допусната от журито.

„Вида Пиронкова не обижда мен, а себе си. По никакъв начин няма да вляза в полемика и обяснителен режим. Не съм предател, истината е друга, но предпочитам да запазя мълчание“, отвърна Бергендорф пред „България днес“.

Бергендорф не се отказва от възможността да се яви в престижното международно състезание и щяла да го направи с парче, дело на хитовия продуцент Борислав Миланов. Амбициозният млад българин има пръст в направата на други два успешни проекта – на Поли Генова и на Кристиан Костов в миналите издания на „Евровизия“.

Според Пиронкова действията на Жана са „предателство“ и „двойна игра“. Преди време авторката на редица песни преживя подобен кошмар около хита „Гълъбо“ в изпълнение на Миро. Заради неуредени права и неспазени договорки тя прекрати дългогодишно приятелство с него и не желае да го вижда дори на снимка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари