Доналд Тръмп от дълги години е публична фигура и за него знаем много. Може би повече, отколкото би ни се искало.

Можем да говорим за външния му вид и за възгледите му с часове. Когато обаче става дума за неговата съпруга – Мелания Тръмп, информацията е далеч по-скромна.

Повечето хора не знаят много за нея, а мнозина я виждат като трофейна съпруга. Дали обаче това наистина е така? Предлагаме ви някои любопитни факти за настоящата първа дама на САЩ.

1. Тя е родена и израснала в Словения и благодарение на кариерата си като модел, пътува много

(предимно в Европа), преди да стане гражданин на САЩ през 2006 г.

2. Мелания е с 24 години по-млада от съпруга си Доналд Тръмп и е третата му съпруга.

3. Тя е единствената първа дама, която е била модел на бельо в миналото си. Мелания обаче не започва своята кариера като модел за бельо, всъщност изявите ? стартират, когато е на 5-годишна възраст.

Още по темата

4. Тя също така е и единствената първа дама, чийто майчин език не е английски.

5. Мелания и Доналд Тръмп се срещат на парти през 1998 г. и отначало тя отказва да му даде номера си. Вероятно защото е била с друг или може би не го е харесала от пръв поглед. Тя обаче поискала неговия номер и му позвънила няколко дни по-късно.

6. Въпреки че английският не е майчиният ѝ език, Мелания говори 5 езика: словенски, английски, немски, сръбски и френски.

7. Мелания е не просто красива, тя е и успешна бизнесдама. Учила е архитектура и дизайн в университета на Любляна в Словения. Тези нейни познания се оказват полезни в работата по нейната колекция бижута през 2010 г.

8. Тя има голямо сърце и подкрепя множество благотворителни каузи и организации.