Американската актриса Меган Маркъл, бъдещата съпруга на принц Хари, е амбициозна млада жена, която мечтаела да стане новата лейди Даяна, разкрива биография, която ще бъде публикувана във Великобритания в четвъртък, съобщава Франс прес.

Кралският хроникьор Андрю Мортън, автор на бестселъра „Даяна. Нейната истинска история“, този път се взира в жизнения път на американската актриса, преди венчавката ѝ на 19 май с втория син на принц Чарлз.

Биографията разкрива преклонението на Меган пред лейди Даяна и неутешимите сълзи, пролети от младото момиче, след като научило за трагичната кончина на кралската особа. Маркъл била обсебена от майката на бъдещия си съпруг не само заради невероятния ѝ стил, но и заради хуманитарните ѝ ангажименти.

Американската девойка искала да ѝ подражава във всяко едно отношение. По думите на една от най-добрите приятелки на Меган, Нинаки Приди, бъдещата съпруга на принц Хари била във възторг от британското кралско семейство и не криела желанието си да стане втората лейди Даяна.

За автора Андрю Мортън сравненията между Маркъл и Уелската принцеса са неизбежни заради ангажиментите им в хуманитарната област и заради безупречния им фешън стил. Но между двете дами съществувала и голяма разлика. Срамежливата Даяна се омъжва на 20-годишна възраст за принц Чарлз, а американската актриса, значително по-уверена в себе си, на 36.

„В известна степен Меган Маркъл е жената, която лейди Даяна е искала да бъде“, пише авторът.

Междувременно британският принц Хари и неговата годеница призоваха хората, които желаят да им изпратят сватбени подаръци, вместо това да направят дарение на някоя благотворителна организация.

В съобщение за медиите от офиса на принц Хари се казва, че младата двойка е изключително признателна за сърдечните пожелания, които получава. Но тези благородни помисли би било хубаво да бъдат споделени с колкото се може повече хора.

В този дух принц Хари и Меган призовават всички, пожелали да им изпратят сватбени подаръци, вместо това да направят дарения на седем избрани от тях благотворителни организации. Сред тях са Асоциацията за борба с ХИВ сред децата, фондацията Мина Махила помагаща на бедните жени в Мумбай, благотворителната организация за бездомниците в кризисна ситуация, „Скотис литъл солджърс“, която е в помощ на децата, изгубили родител по време на военна служба в британската армия и др.