Обичате ли да гледате футбол? Ако сте сред запалените фенове на някой световен отбор и следите профилите на футболистите в социалните мрежи, то със сигурност сте виждали техните снимки и клипове с усукани пръсти на ръцете. Те са част от вълната „Dele Alli“, която завладя хора от цял свят.

След като преди няколко седмици Тотнъм победи Нюкасъл с 2:1, футболистът Деле Али отпразнува победния гол със странен жест на дясната си ръка. Щастливи от победата, негови съотборници се опитаха да го повторят в съблекалнята и така се роди предизвикателството „Dele Alli“.

Снимката с жеста на Дели Али в Instagram, която той качи след мача, е видяна над 1 милион пъти и има близо 20 000 коментара. Голяма част от неговите фенове го питат как е направил въпросните движения с пръстите.

Предизвикателството бързо се разпространи из интернет. Хиляди хора, сред които най-вече футболисти и техните фенове, показват във влогове, Facebook, Instagram и Twitter как се прави жестът в няколко лесни стъпки. То дори има и втора част – да си направиш очила само с пръстите на едната ръка, което е доста по-трудно.

Източник: Dele Alli/Instagram

За разлика от „Fire challange“ и „Kick challange“, това предизвикателство е по-забавно и безопасно за хората, които искат да го изпълнят.

Ето едно интересно видео, от което ще научите как да изпълните успешно предизвикателството: