IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рапърът Сюдж Найт прие: Влиза в затвора за 28 години

21 септември 2018 09 40

Най-тежката присъда бе доживотен затвор

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Рап магнатът Марион „Сюдж“ Найт не оспори обвинението в убийство от 2015 г., когато прегази с пикапа си двама мъже, единият от които загина, и прие да бъде осъден на 28 години затвор по споразумение със съда, предадоха световните информационни агенции.

Единият от мъжете – 53-годишния Тери Картър по-късно загина. Вторият Кле „Боун“ Слоун беше с раздробен крак и травми на главата.

След инцидента в предградието Комптън на Лос Анджелис, Сюдж Найт избяга, но по-късно сам се предаде в полицията. Оттогава е в ареста.

Прокурорите твърдят, че Сюдж Найт умишлено е прегазил двамата мъже, след скандал, избухнал на снимачната площадка на промоционален клип.

Срещу основателя на компанията „Дет роу рекърдс“ бяха повдигнати няколко обвинения, сред които за предумишлено убийство и бягство от местопрестъплението.

Адвокатът на Сюдж Найт твърди, че опитвайки се да избегне нападение, клиентът му не е имал представа, че е прегазил някого. Инцидентът обаче е заснет от охранителни камери.

В най-тежкия вариант присъдата можеше да е доживотен затвор. Присъдата ще бъде произнесена официално на 4 октомври.

Сюдж Найт основа компанията „Дет роу рекърдс“ заедно с Д-р Дре. Тя работеше със звезди като Тупак Шакур и Снуп Дог и беше много печеливша през 90-те години на миналия век. След това фалира, когато Сюдж Найт беше арестуван, а Снуп Дог я напусна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари