IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се справя Ема Стоун с паник атаките?

13 октомври 2018 06 00

Актрисата разказва открито за своето лечение

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Много хора получават паник атаки, но не всеки може да ги познае. Характеризират се със силно безпокойство, учестено дишане и сърцебиене. В такъв момент човек се чувства безсилен и се нуждае от помощ, но невинаги може да я получи.

Много известни личности споделят, че са имали паник атаки в определен период от живота си. Ема Стоун е една от тях. През годините тя открито говори за своите психични проблеми от детството, които я преследвали доскоро.

„Тревожех се ужасно много като дете. Имах страх от височини. Не можех да се откъсна от майка си. Нямах паник атаки, но просто много се тревожех“, разказва тя пред „Glamour“.

На 7-годишна възраст Ема получила първата си паническа атака. Минала цяла година преди родителите и лекарите да открият какво ѝ е. Назначили ѝ терапия, на която ходила докато навърши 10. „Беше наистина ужасяващо. При първата ми атака се притеснявах, че къщата се е запалила и ще изгори. Нямаше пламъци, но аз мислех, че ще умра в тях“, обяснява холивудската звезда по време на дискусия, посветена на психичното здраве.

„Бях толкова параноична за всичко. Чудех се как ще отида в колеж или на гости на приятели“, казва Стоун. По думите ѝ, трябвали ѝ близо две години, за да преодолее силното безпокойство. Постепенно се научила да диша правилно, а йогата и медитацията ѝ помогнали да не бъде избухлива и напрегната.

Паник атаките изкарват човек извън зоната му на комфорт, но той трябва да свикне с тях и да не се поддава на страха, признава Ема Стоун. Тя е категорична, че храненето в такива моменти също може да засили симптомите на безпомощност и депресия. И съветва хората, които имат подобни проблеми, да не се затварят у дома.

Източник: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари