IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транссексуалната Кейтлин Дженър съжали за подкрепата си на Тръмп

26 октомври 2018 10 05

Президентът на САЩ иска да има само два пола – мъжки и женски

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Транссексуалната американска знаменитост Кейтлин Дженър заяви, че съжалява, че е подкрепяла американския президент Доналд Тръмп, който атакува постоянно общността на транссексуалните, предаде Ройтерс.

В статия във в. „Вашингтон пост“ Дженър, която е родена като Брус Дженър, който е бивш олимпийски спортист, преди да смени пола си и да приеме името Кейтлин, казва, че е сбъркала като е подкрепяла Тръмп по време на президентските избори преди две години. Тя признава, че го е направила заради публичните изявления на милиардера в подкрепа на ЛГБТ общността.

„За жалост сбърках. Действителността е, че транссексуалната общност е постоянно атакувана от този президент. Той отрича нашата човечност, той обижда нашето достойнство в опит да привлече на своя страна най-дясното крило на партията си“, казва 68-годишната знаменитост и дългогодишна активистка на Републиканската партия.„Това е най-лошата форма на политика.

Това е неприемливо и обезпокояващо и това ме нарани дълбоко и лично“, пише още звездата. Според американски медии Тръмп обмислял да дефинира сексуалната идентичност на даден индивид в зависимост от сексуалните органи, които този индивид е имал при раждането си. Подобна дефиниция би отнела на транссексуалните възможността да бъдат официално признати.

По този повод Дженър каза, че Тръмп е разочаровал надеждите, които му е възлагала.„Трябва да извлека поука от грешките си и да продължа напред“, заключава транссексуалната икона, която е и роднина на риалити звездата Ким Кардашиан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари