IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гери Малкоданска: Бях подготвена, че ще родя преждевременно!

15 ноември 2018 11 40

Синоптичката разказа за проблемната си бременност

Източник: Facebook

Източник: Facebook

Гери Малкоданска застана зад благородна кауза. Тя е на фондация „Нашите недоносени деца“ и се казва „Големите чудеса за малките герои“.

Синоптичката, която роди преждевременно в края на септември, е едно от лицата на кампанията. Тя има за цел набиране на средства за закупуване на животоспасяваща апаратура в неонатологичните отделения в страната. Част от парите ще отидат за изграждане на семейни стаи в болниците, както и за подпомагане на семейния център „Малки чудеса“.

„Искам хората да знаят и да участват по един или друг начин, да се набират средства, да се говори за това нещо, защото тенденцията е броят на недоносените деца да расте всяка една година“, каза тя и обясни, че близо 6 000 българчета се раждат недоносени за година, което е около 10% от бебетата.

„Всеки може да се включи в кампанията за недоносените бебета със SMS на номер 17 777 с DMS BEBE„, призова Малкоданска.

Гери Малкоданска с първи снимки на бебето

Синоптичката, която е горда майка на малкия Лео, разкри за трудностите, които е срещнала по време на бременността.

„Проблемите започнаха в петия месец. Тогава вече се знаеше, че ще има преждевременно раждане. Кога точно ще се случи, никой не може да ти каже. Аз бях подготвена родилка, която ще роди недоносено дете“, каза Гери.

Малкоданска посочи, че всички жени, които са бременни или планират скоро да имат деца, трябва да ходят редовно на профилактични прегледи и да слушат съветите на лекарите: „Защото когато си подготвен за едно преждевременно раждане е много по-различно, отколкото когато отидеш и просто родиш в 7-и или 8-и месец“.

Красавицата обясни, че не е имала щастието да роди и да ѝ дадат да прегърне детето си. „Страхът е, че ти можеш да родиш детенце, което е под килограм, страхът е, че то може и да се справи, но не знаеш какви ще са последствията, страхът да родиш и в 7 месец – не знаеш в много дълъг период дали детето ти ще вижда, дали ще те чува, дали ще се развива нормално и дали няма да има някакви увреждания. Страхът е голям и най-щастливото нещо в живота ти – раждането, е съпътствано с най-големия ти ужас. Чувствата са много противоречиви“, разказа още тя.

Припомняме, че вчера се проведе „Вечер на чудесата“. Събитието бе организирано по повод Световния ден на недоносените бебета, който страната ни ще отбележи на 17 ноември.

Четете още:

Гери Малкоданска с първи снимки на бебето

Синоптичката Гери Малкоданска се сгоди в Сицилия?

Гери Малкоданска дели постеля с интериорен дизайнер

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари