IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зомби Бой – един луд живот, който прекъсна на 33

24 ноември 2018 13 00

Още за живота на най-татуирания модел

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Животът на най-татуирания модел в света – Рик Дженест приключи шест дни преди да навърши 33 години. Все още обаче не е ясно дали причината за смъртта на известния като Зомби Бой е самоубийство, или нещастен инцидент.

Зомби живееше два коренно различни живота. Единият беше на звездата, която дефилира по ревюта за световноизвестни дизайнери и се снима във видеоклипове на изпълнители като Лейди Гага. А другият беше на обикновеното момче Зомби, от Монреал, който никога не говореше за тези неща пред нас и беше същият човек, който познаваме отпреди да стане известен. Това споделя Дженифър Бобет, която от 18 години е сред най-близките приятели на татуирания артист, пише сп. Story.

„Когато се прибираше, набързо нахлузваше някой чифт дънки, който е с поне 10 дупки по крачолите и бързаше да отиде до магазина, за да купи за всички бира и вино“, допълва цирковата артистка в интервю, което даде малко след шокиращата новина за смъртта на един от най-популярните и ексцентрични модели в света през август.

Въпреки че преди няколко години се сдоби със световна слава, Рик Дженест, както е истинското име на Зомби Бой, никога не забравя времената, през които буквално е живеел на улицата.

Не променя приятелската си среда, съставена от пънкари и различни по талант артисти, както и мястото, на което живее. Въпреки че с известността набъбва и банковата му сметка, моделът не си купува къща за няколко милиона, а предпочита да живее в сградата, която е обитавал години наред заедно с десетките си верни авери и която се намира в близост до влаковите релси, в предградие на Монреал.

Животът на Рик се преобръща, когато той е на 15 години и чува диагнозата тумор в мозъка. Следващите шест месеца в очакване на датата на операцията и признанията на лекарите, че тя може да бъде фатална за него – да не я издържи, или да доведе до тежки ментални последствия. Тийнейджърът има време да разсъждава за живота си. И решава, че ако мине безпроблемно, ще започне да прави всичко, което някога е искал, защото, ако отлага нещо за утрешния ден, той може и никога да не настъпи.

„Когато операцията премина успешно, без нито един проблем, реших, че ще следвам манията си по татуировките и телесните модификации“, разказва Зомби.

Животът на анархист е това, което го влече. Така решава да напусне дома си и заживява на улицата, обграден от пънк музика и фрийк шоута. От уважение към родителите си прави първата си татуировка едва след като навършва 16 години – череп и кости на рамото. Тя обаче се оказва копчето, което включва манията му към перманентните рисунки и в един момент той покрива с тях 90% от тялото си. Дори е вписан в Книгата на рекордите на Гинес – с най-много татуирани насекоми (178) и най-много кости (138). Именно татуираното му лице, което наподобява череп, и зомби мозъкът, изрисуван върху черепа му, го правят звезда в цирковете за фрийкове (изроди – бел. авт.), а впоследствие е забелязан и от стилиста на Лейди Гага Никола Формичети. Освен че го включва във видеото на поп дивата „Born This Way,“ който за една нощ го превръща в звезда, Никола подпомага и модната му кариера. Рик дефилира на ревю на Тери Мюглер, подписва 2-годишен договор с козметичния гигант L’Oreal, става лице и на линията дрехи на Джей Зи.

Въпреки че е фен на хорър филмите, а визията му буди притеснение в голяма част от околните, тези, които са общували с Рик, са категорични, че той е сред най-милите хора, които могат да бъдат срещнати. По времето, в което живее по улиците на Монреал, той често прекарвал вечерите в приют за бездомни тийнейджъри. Мястото никога не напуска мислите на Зомби и през годините, вече като възрастен, той използва всяка възможност, за да подкрепя финансово и морално мястото. Освен това се включва в различни кампании, които да популяризират повече темата за бездомните младежи.

Новината за неочакваната смърт на Зомби Бой шокира артобщността. Тялото му беше намерено под балкона на хотела, в който е бил настанен. Лейди Гага побърза да сподели мъката си от загубата на Рик, призовавайки да се обръща повече внимание на психическите проблеми. С това тя даде да се разбере, че смъртта му е настъпила по негово желание, вследствие на депресия. Близките му обаче опровергаха, че той е имал подобни проблеми, освен това нищо в поведението му не е подсказвало, че нещо подобно би могло да се случи. Според тях смъртта му е нелеп инцидент, тъй като парапетът на терасата му бил много нисък и опасен и човек лесно можел да се преобърне, ако залитне.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари