IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ванеса Паради – жената, която укроти хулигана Деп

25 ноември 2018 13 00

Французойката единствена го опазваше от депресия и дрога

Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Грацилната французойка е спасението, изкуплението и смисълът в живота на един хулиган – Джони Деп. Присмехулникът на Холивуд едва ли си е представял как с грохот може да съсипе живота си, след като Никълъс Кейдж го запознава с агента си и само няколко месеца по-късно той е актьор, а години по-късно вече е натрупал 300 милиона долара.

Трупа обаче и друго – депресия, алкохолни бутилки и толкова дрога, че е чудно, че все още е жив. Пропилява поне половината от състоянието си. Заради Амбър Хърд вече е и домашен насилник, няма сериозни ангажименти в киното, линее и оглупява.

Няма да продължим драматичния разказ, само маркираме един пропилян живот на един мъж, който, когато е срещнал любовта на живота си, не е разбрал, че ако я загуби, ще се окаже на ръба на света.

Ванеса е ангелът, който е държал 14 години нежно в ръцете си блудникът докато той е странствал в света на хаоса. Срещат се през 1998 г. в Париж, докато той снима „Деветата порта“ на режисьора Роман Полански. Славата вече ги е белязала. Ванеса е изпяла Joe le taxi, преживяла е връзката си с Лени Кравиц, а Деп е просто едно неприлично талантливо, но дръзко, пияно и дрогирано момче, което харесва жени като Кейт Мос, но и Уинона Райдър. Срещата им превръща и двамата в бохо-шик двойката на века. От хипарската им ексцентричност и любов се раждат страстта на медиите към тях и двете им деца – Лили Роуз и Джак.

Семейство Деп е някак приказно и ефирно, сякаш няма зла сила, която да пробие щита им. Но през 2007 г., докато са в Лондон, дъщеря им се разболява толкова тежко, че едва не я губят. Хроникьорите твърдят, че в онези безсънни нощи около леглото на Лили Роуз, Джони и Ванеса, са изгубили поне частица от любовта си, дошли са страхът от загубата, безнадеждността.

Не знаем дали е така, но през последните две години на връзката им Ванеса и Деп все по-често попадат в жълтата преса с различни недоразумения в семейството им, а едно от тях гласи, че искат пространство помежду си. През 2010 г. Ванеса казва: „Мога да направя безкраен списък на всички неща, които уважавам в него. Разбираме, че за да продължи нашата връзка, трябва да си дадем пространство и самостоятелност, и да си вярваме. Не всички хора имат късмета да си дават пространство и да си вярват.“

Този прекрасен любовен зов издържа проверката на холивудските порядки до снимките на The Rum Diary, където Джони Деп среща Амбър Хърд.

Оттам нататък историята е ясна. Ванеса се оттегли с достойнството на истинска французойка, защитаваше Деп през цялото време, докато Амбър се опитваше да го удави отново в блатото на алкохола и дрогата, като го съдеше и отмъкваше милионите му.

Но какво се случваше с нея, кой я обичаше и бранеше? Ванеса никога не е била объркана и търсеща непременно внимание. Имаше няколко авантюри, след като се раздели с Деп, но нито един мъж не спечели сърцето ѝ.

До последния ден на юни, когато се омъжи, за първи път, на 45 години, за връстника си – писателя и режисьор Самюел Беншетри, с когото обявиха официално връзката си през август 2017 г.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари