IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добро сърце: Кали дари пари за лечението на онкоболно дете

28 ноември 2018 06 52

Фолкпевицата помогна на малката Виви с 2700 лева

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Фолкпевицата Кали подкрепи лечението на онкоболно дете, като дари заедно със свой приятел 2700 лв.

За нейния жест разкри водещият Ники Кънчев, който активно участва в каузата на 6-годишната Виви вече няколко месеца.

„Понеже тя е скромна и никога няма сама да тръби, нека ви го кажа аз, защото искам да ставаме все повече и повече. Преди няколко дни тя ми се обади и потърси контакт с болната от рак Виви от квартал „Надежда“. И много я е гушкала. И Виви я е гушкала. Моята приятелка Кали, дами и господа! Същата си, Галя, каквато те видях преди 30 години, едно пораснало дете. Моля те, Боже и Виви да порасне“, написа Кънчев.

Вивиян Костова е с поставена диагноза невробластом, с висока пролиферативна активност, IV кл, висок риск. Момиченцето е претърпяло две животоспасяващи операции и два курса химиотерапия в България. Впоследствие се откриват тромб на куха вена Кава и сраствания към панкреаса. Следват две животоспасяващи операции – една за отстраняване на тромба и втора за премахване на целия ляв бъбрек със слезката и по-голямата част от тумора. След направените изследвания и скенер, 10 дни по-късно се открива новообразувал се тромб, както и множество метастази в бял дроб и няколко в два абдоминални лимфни възела. Детето е пренасочено за лечение в детско онкологично отделение в ИСУЛ.

Открита е дарителска сметка в подкрепа на Виви, ако можете – помогнете:

BG37FINV91501317220466 BIC FINV BGSF

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари