IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сър Елтън Джон за ХИВ: Всеки трябва да осъзнае опасностите!

5 декември 2018 09 10

Музикантът обясни, че хората в беда могат да имат дълъг живот

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сър Елтън Джон се застъпи за хората с ХИВ. „Прекалено много хора се заразяват с ХИВ и умират от СПИН поради това, че са дамгосани от обществото и нямат достъп до информация и тестове“, заяви музикантът.

Британският певец припомни, че хората с ХИВ могат да имат един дълъг и пълноценен живот, без да инфектират останалите. Елтън Джон публикува отворено писмо във в. „The Independent“, в което се казва:

„Всеки от нас трябва да осъзнае опасностите от ХИВ и всеки, изпаднал в беда, трябва да има право на достойна подкрепа и специализирана помощ“. Откритото писмо на Елтън Джон беше подписано също и от собственика на в. The Independent Евгений Лебедев.

Покорителят на световните хитпаради отбеляза, че от особена важност е хората добре да познават своето здравословно състояние.

Около една четвърт от 37-те милиона ХИВ-позитивни хора по света дори не подозират, че са носители на вируса. Миналата година 1,8 милиона души бяха заразени с ХИВ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари