Кевин Спейси се сдоби с официално обвинение за сексуално посегателство. Актьорът се изправи пред районния съд на Нантъкет, щата Масачузетс, за да даде обяснения за неприличното си поведение с младеж в местен бар. Случаят е от 2016 г.

Звездата получи ограничителна заповед и не трябва да доближава момчето, което се е опитал да насили, както и да контактува с неговото семейство.

Спейси остава под парична гаранция. До следващото заседание, което е насрочено за 4 март, той трябва да бъде на разположение на обвинението по телефона.

Актьорът е пледирал за невинен. По думите на неговия адвокат, младежът, който го обвинява, разполага с кратък клип, заснет във въпросното заведение, но от него не се вижда Спейси да опипва гениталиите му. Според защитата му, данните от мобилния телефон на жертвата могат да го оневинят, защото той си е чател с приятелката си.

Ако се докаже, че Кевин Спейси е виновен, той ще получи до 5 години затвор.

Припомняме, че за случая се разчу през 2017 г. Тогава бивша телевизионна водеща от Бостън (майката на момчето) разкри, че актьорът опипвал сина ѝ в „Клуб кар“, където той работел.
Това не е първото обвинение в сексуално посегателство срещу Кевин Спейси.

Четете още:

Заради #MeToo: Светлините на много от звездите угаснаха...

Кевин Спейси не на кино, а в съда