IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ким Кардашян: Родители, Момо предизвикателството е опасно

28 февруари 2019 15 30

Звездата алармира YouTube

Instagram

Instagram

„Родители, внимавайте какво гледат вашите деца в YouTube. Появи се най-новото предизвикателство, наречено „Момо“, което може да ги накара да се самоубият“. Това гласи част от текст, който Ким Кардашян сподели в Instagram. Риалити звездата, която има три деца и очаква четвърто от сурогатна майка, е силно притеснена за клиповете, които гледат малчуганите в интернет.

Жената на Кание Уест сподели, че е докладвала клипове в YouTube, след като ѝ излязла реклама за това какво могат да гледат децата на платформата. Тя се разтревожила дали малчуганите ѝ вече не са попадали на подобно нещо.

По-рано тази седмица други родители предупредиха, че плашещото лице от въпросното предизвикателство се появява по средата на видеата, които наблюдават децата в YouTubeKids. След това от платформата за видеосподеляне съобщиха, че не предлагат подобни клипове.

„Момо“ предизвикателството става все по-популярно. То се изпраща чрез WhatsApp или „изскача“ по време на рекламите в YouTube. Детето може да получи съобщение за него от анонимен потребител. Ако го приеме, получава множество страшни изображения, а въпросният контакт го заплашва и насърчава да сложи край на живота си.

Самият Момо образ прилича на жена с изпъкнали очи и страшна усмивка, направен по подобие на картина на известна художничка.

Източник: Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари