IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Расизъм: Фенове ядосаха Уил Смит заради роля

8 март 2019 15 40

Цветът има значение, написа почитател в Twitter

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Фенове разгневиха Уил Смит. След като бе съобщено, че актьорът ще изиграе Ричард Уилямс – бащата на известните тенисистки Серина и Винъс, много хора написаха в социалните мрежи, че той не е най-подходящият за ролята.

„Цветът има значение. Обичам Уил Смит, но няма ли друг чернокож актьор, който да изиграе тази роля“, написа мъж в Twitter и съпостави снимките на холивудската звезда и спортиста. Постъп предизвика серия от коментари.

Много от последователите на социалната мрежа отбелязват, че Смит играе и Аладин в най-новата екранизация на „Disney“. По тази логика е трябвало да изберат някого, който има по-синя кожа.

Въпреки че Смит не е коментирал темата в социалните мрежи, той е споделил с приятели, че му е станало неприятно от негативните коментари по негов адрес.

„Хората са толкова обсебени от пигментацията на кожата, че са расистки настроени“, коментира мъж по повод обвиненията, че актьорът е с по-светла кожа.

Филмът, в който ще участва Уил Смит, ще разкаже историята на Ричард Уилямс, който не разбирал въобще от тенис преди да започне да тренира двете си дъщери. Негов сценарист ще бъде Зак Бейлин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари