Фенове разгневиха Уил Смит. След като бе съобщено, че актьорът ще изиграе Ричард Уилямс – бащата на известните тенисистки Серина и Винъс, много хора написаха в социалните мрежи, че той не е най-подходящият за ролята.

„Цветът има значение. Обичам Уил Смит, но няма ли друг чернокож актьор, който да изиграе тази роля“, написа мъж в Twitter и съпостави снимките на холивудската звезда и спортиста. Постъп предизвика серия от коментари.

Много от последователите на социалната мрежа отбелязват, че Смит играе и Аладин в най-новата екранизация на „Disney“. По тази логика е трябвало да изберат някого, който има по-синя кожа.

Въпреки че Смит не е коментирал темата в социалните мрежи, той е споделил с приятели, че му е станало неприятно от негативните коментари по негов адрес.

„Хората са толкова обсебени от пигментацията на кожата, че са расистки настроени“, коментира мъж по повод обвиненията, че актьорът е с по-светла кожа.

Филмът, в който ще участва Уил Смит, ще разкаже историята на Ричард Уилямс, който не разбирал въобще от тенис преди да започне да тренира двете си дъщери. Негов сценарист ще бъде Зак Бейлин.