IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Историята на клана Кардашян: От едно убийство до световна слава

12 март 2019 15 50

Как се събуждаш един ден по-известен и по-богат?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Те са богати, известни и имат милиони фенове и последователи в социалните мрежи. Те създават трендове, налагат мода и често са в ядрото на публични скандали. Чудели ли сте се някога защо? Защо някой, който не е музикант, актьор, спортист или политик би се радвал на такава слава и толкова много пари?

Да започнем от началото. С какво първо стават известни? За първи път името Кардашян попада в пресата, когато покойният Роб Кардашян става част от адвокатите на известния О-Джей Симпсън, който е обвинен в убийството на бившата си съпруга и новото ѝ гадже. Тогава той още е женен за Крис, с която по-късно се развеждат и тя се жени за спортиста Брус Дженър, по-известен сега като Кейтлин Дженър.

Името на Роб Кардашян нашумява, тъй като делото срещу О-Джей е едно от известните в Американската история. Цялата държава, а дори и светът, се чудят дали бившата футболна звезда е и хладнокръвен убиец. Смята се, че Роб, като дългогодишен приятел на О-Джей, знае истината, но въпреки всичко я отнася в гроба. Така и до ден днешен никой не знае дали той е виновен, а ако не е – кой всъщност е убиецът. Това си остава мистерия.

Роб Кардашян – младши, братът на Ким, Кайли, Клоуи и Кендъл. Снимка: Reuters

През 2003 година пък Ким, една от трите дъщери на Роб и Крис, създава скандал покрай изтекъл нейн секс запис с тогавашния ѝ приятел Рей. В Холивуд най-сигурният начин да станеш известен е да си част от огромен скандал, какъвто се оказва и този. Оттам нататък всеки човек в Америка, а и по света, знае името Ким Кардашян.

Друг съществен момент, допринесъл за славата, е стартирането на риалити предаването „Следвайте семейство Кардашян,“ което започва да се излъчва през 2007 година. Оттогава досега, то буквално следи всяка част от живота на членовете на семейство Кардашян и Дженър. Ким, Клои, Кортни и Роб младши са деца на Роб и Крис, а Кендъл и Кайли, дъщери на Крис и Брус (Кейтлин) Дженър. Предаването им носи още повече слава, а също така и доходи. Не след дълго те стават толкова известни публични личности, че всеки ден в някое списание има статия за тях, доста често свързана с поредния скандал. Крис Дженър, като глава на семейството, е и мениджър на всичките си деца и управлява техните участия. Да, на Ким Кардашян ѝ плащат да ходи на дискотека...

Семейство Кардашян, Снимка: Reuters

С появата на социалните медии, популярността на Кардашян достига и своя бум. Те имат милиони последователи в Instagram, Snapchat и Twitter. Така феновете могат да наблюдават ежедневието им още по-отблизо. Не след дълго, сестрите Кардашян започват и собствени бизнеси. Оттам идва и тяхната гениалност. Заради огромното им следване в социалните мрежи, те нямат нужда от маркетинг. Просто снимат своите продукти и ги показват на феновете, които веднага тичат да си ги купят.

Козметичната линия Kylie Cosmetics става една от най-търсените в рамките на половин година, а собственичката, Кайли Дженър, става милиардерка на крехката възраст от 19 години. Сестра ѝ, Кендъл, се радва на успешна кариера като модел и дори участва в шоуто на Victoria's Secret през 2017 година. Ким също има собствена козметична линия и отново използвайки социалните мрежи, е рекламно лице на марката за облекло Yeezy, създадена от съпруга ѝ, рапърът Канйе Уест.

Кендъл и Кайли Дженър, Снимка: Reuters

И така от едно дело за убийство до абсолютна доминация на публичното пространство. Членовете на семейство Кардашян-Дженър не могат да отидат никъде без да бъдат снимани от папараци и преследвани от крещящи фенове. Очаква се те да продължават да доминират светските среди, а тъй като Крис вече има и девет внучета, е почти сигурно, че имаме и наследници на семейната слава.

А ние? Ние ще продължим да се чудим какво толкова им харесваме и да си мечтаем и ние да станем милиардери за една година.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари