Принц Чарлз забранил на Меган Маркъл да присъства на първата си държавна вечеря с тиара, съобщава Daily Mail.

Изданието се позовава на източник, близък до кралското семейство. По думите му, по време на пътуване до Фиджи през октомври миналата година Меган Маркъл искала да носи тиара със скъпоценни камъни от колекцията на кралското семейство.

Свекърът ѝ я накарал да се откаже от своя избор. Мотивите били, че не е обичайно да се носи тиара в някои страни на Британската общност, тъй като тя е твърде „екстравагантна“ и „напомня за миналото“.

„Меган не бе наясно с това, защото ролята ѝ в кралското семейство бе нова за нея. Затова и принц Чарлз ѝ обясни, че изборът ѝ не е подходящ в този случай и това беше много мило“, обяснил източникът.

Затова пък Меган носи диамантени обеци, за които се предполага, че са взети вероятно от Кралската колекция, която е най-голямата частна колекция на изкуството в света, предава изданието и отбелязва, че херцогинята на Съсекс е била облечена в тоалет на лондонската марка Safiyaa.

Според данни на ООН средната месечна работна заплата във Фиджи е само 400 лири и затова Чарлз е сметнал, че тиарата няма да е особено подходяща и в съответствие с модерната монархия.

Затова пък изданието пише, че липсата на скъпоценната диадема на главата привлякло вниманието на журналистите, тъй като същия ден съпругата на принц Уилям – Кейт Мидълтън се срещнала с краля на Холандия в Бъкингамския дворец и е с диамантена тиара, принадлежала на принцеса Даяна.

Снимка: Reuters