IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос и съпругата му се договориха за развода

5 април 2019 14 30

Тя взима 25% от акциите в „Amazon“

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Джеф Безос и съпругата му Макензи се договориха за развода. Споразумението е на стойност 35 милиарда долара, което е рекордна сума за подобно дело, съобщава BBC.

Макензи Безос съобщи новината в Twitter. В единствения си пост в социалната мрежа тя споделя, че двамата ще разтрогнат брака си подкрепяйки се взаимно.

Най-богатият мъж на света ще запази 4 % от „Amazon“, както и 75% от акциите, докато бившата му ще притежава останалите 25%.

Макензи ще се откаже от участие в другите големи фирми на Безос – вестник „Вашингтон поуст“ и тази за космически пътувания „Blue Origin“.

Джеф Безос обяви, че се е разделил със съпругата си в края на януари. След развода тя ще притежава близо 36 милиарда долара и ще бъде третата най-богата жена в света, както и 24-ият най-богат човек.

„Чувстваме се невероятно щастливи, че сме се намерили и сме много благодарни за всяка от годините, през които бяхме женени“, обясни преди няколко месеца милиардерът, който вече си има приятелка.

Четете още:

След 25 години брак: Милиардерът Джеф Безос се развежда

Жените до милиардерите: Кои са те? (I част)

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари