Американската риалити звезда Ким Кардашян ще става адвокатка и в момента провежда стаж в адвокатска кантора, съобщават световните агенции.

38-годишната знаменитост, която има 134 милиона последователи в Instagram, се надява да получи адвокатска диплома през 2022 година.

Кардашян се запалила по правните науки, след като се застъпи пред президента на САЩ Доналд Тръмп за помилването на Алис Мари Джонсън.

63-годишната Джонсън беше зад решетките от 20 години и беше осъдена на доживотен затвор заради организиране на трафик на наркотици. Една седмица след като се срещна с Кардашян, Тръмп помилва затворничката в началото на 2018 година.

Риалити звездата счита, че с по-добри правни познания, тя би могла да помогне на повече хора, които „са изплатили дълга си към обществото“ и които все още лежат по затворите. Ким Кардашян не можа да завърши калифорнийския университет „Пиърс“, който напусна преждевременно.

Но в няколко щата, сред които е и Калифорния, е възможно да се получи адвокатска диплома, след четиригодишен стаж в адвокатска кантора и положен изпит.

Кардашян стажува от миналата година в Сан Франциско и се интересува от случаи на затворници, които кандидатстват за по-ранно освобождаване.