IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арчи – кралското бебе, за което всеки говори

12 май 2019 08 00

Кои ще са кръстниците му

Източник: Reuters

Източник: Reuters

По-малко от седмица след раждането му, всички говорят за новото кралско бебе. Синът на принц Хари и съпругата му Меган проплака на 6 май и бе показан след два дни. Броени часове след първата му поява стана ясно и името му – Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор.

„Направо е велико. Да си родител е великолепно. Само два дена и половина са минали откакто се роди бебето, а направо сме полудели от щастие“, обяви херцогът на Съсекс за това какво изпитва като баща.

От своя страна херцогинята сподели, че се чувства магически след появата на момченцето: „Направо е страхотно. Имам най-готините момчета на света и затова съм много и наистина щастлива“, разкри тя.

От Бъкингамския дворец уточниха, че таткото е присъствал на раждането, което най-вероятно е станало в частна болница.

На въпрос как се справя с грижите за бебето, тя посочва, че детето е изключително спокойно и има най-сладкия темперамент. „Това е мечта“, добави Меган.

Какво се крие зад името на бебето?

Изборът на Меган и Хари е доста нетрадиционен. За някои първото име е съкращение от Арчибалд. Но не само то звучи странно. Презимето е от две думи, защото момченцето няма да носи благородническа титла. Той е на седмо място сред наследниците на трона на Елизабет Втора. Освен това Маунтбатън-Уиндзор се е използвало от потомците на кралицата.
Арчи е син на херцога на Съсекс и като такъв може да се сдобие с титлата граф на Дъмбартън или лорд Арчи Маунтбатън-Уиндзор, пишат от Би Би Си. Той е и внук на монарх по мъжка линия. Ако родителите му решат, Арчи може да стане принц, но това е възможно, ако принц Чарлз стане крал.

Британци не вярват на Меган за датата на раждане

Защо точно Арчи?

В интернет се появиха различни майтапи по повод името на бебето, което е популярно в САЩ, но не и във Великобритания. Много хора се пошегуваха, че любимият котарак на Меган се казвал именно Арчи. Животното било на улицата и майка ѝ решила да го приюти в дома си. И двете се привързали адски много към него. Според други версии, детето е кръстено на известен анимационен герой.

Кой ще бъде кръстник на детето?

Още преди да се роди синът на Меган и Хари, се говореше, че херцогинята иска Джордж Клуни и съпругата му да бъдат негови кръстници. Но тя никога не е потвърждавала намеренията си публично. Потърсен по повод рождения му ден, актьорът опроверга слуховете.

„Идеята не е добра. Не трябва да бъда кръстник. Аз съм баща на близнаци и едва се справям с това“, коментира той и се закле, че няма да става кръстник.

„Джордж е чудесен във всяко отношение. Той е добър човек и от него ще стане един много добър кръстник!“, коментира Бен Бреслин, братовчед на звездата.

Какво казва астрологията за кралското бебе?

Първородният син на херцозите на Съсекс се роди рано сутринта на 6 май. Той е зодия Телец и се очертава да бъде упорито и любвеобилно дете, коментира астроложката Луиз Холанд.
Интересен е фактът, че братовчедите му – принцеса Шарлот и принц Луи – по-малките дъщеря и син на принц Уилям и съпругата му Кейт, имат същия зодиакален знак.

Чарлз и Камила: Не можем да сме по-очаровани за бебето

„Въпреки че са лоялни, честни и може да се разчита на тях, упорството на Телците направо граничи с инат. Веднъж наумят ли си нещо, е трудно да бъдат разубедени“, добавя Холанд. Говорейки за характера на Арчи, тя смята, че той има всички шансове да израсне като вдъхновител, инициатор и може лесно да взима решения. Той ще притежава „организационната способност да промени света“.

По думите на астролога, може детето на Меган и Хари да бъде доста нетърпеливо, бъбриво, но същевременно и схватливо.

Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор направи дебют в социалните мрежи. Първите му снимки бяха качени в Instagram, където родителите му си направиха собствен акаунт. Предстои да разберем как те се справят с отглеждането му.

Херцозите на Съсекс избраха име на сина си

Меган и Хари показаха бебето

Снимки: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари