IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 звезди, които говорят открито за абортите си

1 юни 2019 09 30

Не всички показват личния си живот

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Пълна забрана на абортите прие преди броени дни сенатът в американския щат Алабама. В съседния – Флорида, пък въведоха условие бременността да бъде прекъсната най-късно до шестата седмица.

Промените предизвикаха спорове сред политиците и широка дискусия в социалните мрежи за това трябва ли жени, които са били изнасилени, да задържат децата в утробите си. По темата се изказаха и много звезди, които поради различни причини са взели решение за аборт в миналото си.

Вижте кои известни жени говорят открито за това защо са прекъснали бременността си:

Бизи Филипс


Актрисата забременяла едва на 15 години. В своето предаване „Busy Tonight“ звездата неведнъж разказва колко уплашена била, когато разбрала. Тогава с родителите ѝ взели решение да направи аборт.

„Казвам това, защото наистина се притеснявам за всички жени и малки момичета в страната. Смятам, че трябва да се говори по тази тема и да ѝ се дава повече гласност“, споделя тя. По думите ѝ, криминализирането на абортите няма да спре никого да прави този избор, а по-скоро ще постави много насилвани жени в риск и безизходица.

Мила Йовович


43-годишната звезда сподели наскоро в Instagram, че преди две години е имала спонтанен аборт. Тогава плодът бил едва в четвъртия месец и нещата не се развили добре заради започнало преждевременно раждане.

„Това беше едно от най-ужасяващите неща, които са ми се случвали. Все още сънувам кошмари за това. Бях сама и безпомощна. Когато се замисля върху факта, че на жените може да им се наложи да направят аборт дори в по-лоши условия, заради новите закони, стомахът ми се обръща“, споделя тя.

Мила изтъква, че абортът е кошмар за всяка жена. „Никоя не иска да мине през това, ние трябва да се борим за нашите права“, добавя Йовович.

Ники Минаж


През 2014 г. тя разказва в интервю за списание „Rolling Stone“, че била в гимназията, когато забременяла. „Мислех си, че ще умра“, спомня си рапърката.

Изпълнителката и родителите ѝ решили да не задържи бебето. „Аз бях тийнейджърка. Просто не бях готова. Това беше най-трудното решение, което съм вземала“, сподели още тя. По думите ѝ, то предопределило живота ѝ.

Упи Голдбърг


„Нямах цикъл и се уплаших“, казва актрисата в книгата „Изборите, които правим: 25 жени и мъже говорят за абортите“. Подобно на другите, тя също била твърде млада, когато забременяла. Актрисата не уточнява дали е била изнасилена, но казва, че се паникьосала, когато разбрала и в началото не споделила с никого.

Упи посочва, че се страхувала от това да разкаже на близките си какво ѝ се е случило. Затова се затворила в банята, легнала във ваната, пълна с гореща вода и изпила солидно количество алкохол.

Ванеса Уилямс


Американската актриса и певица разкрива, че майка ѝ не разбрала за нейния аборт до момента, в който не прочела биографичната ѝ книга „You Have No Idea“, която излезе през 2012 г.

„Да бъдеш бременна толкова млада е нещо много напрягащо. Знаех, че в гимназията или трябва да се подготвя за това или да се справя с него като направя аборт“, посочва Уилямс.

Снимки: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимна ( преди 4 години )
При тези настъпващи забрани на абортите призовавам жените да отказват всякакъв секс, да покажат малко повече воля и да спрат с близането на краката на мъжете, но все пак правилно е абортите да бъдат свеждани до минимум!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимна ( преди 4 години )
ЛИЦЕМЕРНИТЕ МЪЖЕ СА МАСОВО СРЕЩУ ВСЯКАКВИ АБОРТИ, ВСЪЩНОСТ В БОЛШИНСТВОТО ОТ СЛУЧАИТЕ ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ДЕТЕТО И ПРИНУЖДАВАТ ЖЕНИТЕ КЪМ АБОРТ, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ И В НАШЕ ВРЕМЕ ИМА ДОКАЗАНИ ИЗНАСИЛВАНИЯ И КАКВИ ЛИ НЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА СРЕЩУ ЖЕНИТЕ, ПОСЛЕ РЕВАТ СРЕЩУ ФЕМИНИЗМА.....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар