IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шакира го закъса: Пак на съд в Испания

4 юни 2019 06 00

Страната не спира да я съди за неплатени данъци

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Макар и сред най-обичаните звезди, Шакира също има свои проблеми. Колумбийската певица неведнъж е обвинявана в укриване на данъци и трябва да се яви на 6 юни да даде показания по тези обвинения, съобщават Франс прес и ТАСС.

Звездата е заподозряна в шест престъпления, свързани с неизплащането на подоходен и и имуществен данък за периода от 2012 до 2014 година.

Фискът определя неизплатената сума от Шакира в размер на 14,5 милиона евро. Обвинението изтъква, че от 2011 година певицата е живяла в каталунската столица Барселона със защитника на едноименния футболен клуб Жерар Пике.

Според испанските закони, лице, пребиваващо на територията на страната над половин година, започва да дължи данъци, включително и за доходи, получени в чужбина. Шакира живее официално от 2011 г. с Жерар Пике. Двамата имат две деца.

42-годишната певица се регистрира като данъкоплатец в Испания през 2015 г. Преди това нейната данъчна регистрация бе на Бахамските острови.

Миналата година говорител на барселонската прокуратура заяви, че „това не съответства на действителността“ и подчерта, че партньорът на Шакира и техните деца живеят в района на Барселона.

Адвокатите на Шакира оспорват това с твърдението, че почти всички доходи на звездата преди 2014 г. са от турнетата й по света и тогава певицата не е живяла в Испания над 6 месеца. А точно това е условието за плащане на данъци в страната.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари