IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган и Хари ще пътуват до Африка

14 юни 2019 09 50

Кралската двойка ще посети континента по-късно тази година

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Меган Маркъл и принц Хари ще посетят Африка. Херцогът и херцогинята на Съсекс, които станаха родители на Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор през май тази година, ще пътуват до континента, за да се запознаят с проблемите там.

Те ще обърнат внимание на неща, срещу които се е борила и майката на принц Хари – лейди Даяна. Сред тях са световният глад, повече права за децата и бедността в страни като Ангола и Малави.

Визитата в Малави е свързана с разширяване дейността на благотворителната организация на принца, която предлага защита на деца, които се намират в изключителна бедност или страдат от ХИВ заболявания.

В Ангола кралската двойка ще се запознае с проблема с противопехотните мини. Тази тема беше започната от самата Даяна след като тя посети страната през 1997 г.

Снимка: Reuters

През изминалата година Хари също пътува до Африка, където се запозна с децата от неговата организация в държавата Лесото, която се намира в южната част на континента. Пет месеца по-късно той посети Замбия, за да подкрепи и да говори за важността от образованието и технологичния напредък за млади момичета.

Снимка: Reuters

Кралското семейство не спира да пътува и да научава по малко за проблемите на държавите. По-рано през годината те посетиха Мароко, където се запознаха с усилията, които се полагат там за равенство между учениците и използваната терапия, която помага на децата да се справят с психически проблеми.

Все още не се знае дали пътуването до Африка ще бъде за трима, или малкият Арчи ще остане във Великобритания.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари