IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конвоят на Уилям и Кейт блъсна жена

20 юни 2019 05 40

Кралското семейство е пътувало към Уиндзор, когато се е случил инцидентът

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Конвоят на Кейт Мидълтън и принц Уилям беше замесен в катастрофа в понеделник. Един от полицаите, които охранявали кралското семейство, е блъснал 83-годишна жена. Случката е станала, когато те са пътували към Уиндзор.

Според вестник „Телеграф“ жената, на име Ирен Мейър, е била откарана в болницата в Лондон и вече е в стабилно състояние.

Уилям и Кейт са се свързали със семейството на пострадалата, за да ѝ изпратят цветя, а от двореца Кенсингтън излязоха с официално съобщение по случая.

„Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са много загрижени и притеснени да чуят за инцидента, който се случи в понеделник. Кралското семейство изпратиха пожелания за бързо възстановяване на Ирен и семейството ѝ и ще държат връзка с тях по време на целия процес на оздравяване“, се казва в изявлението.

Снимка: Reuters

От полицията в Лондон съобщиха, че в момента тече разследване по случая, а полицаят, който е блъснал жената оказва пълно съдействие.

Снимка: Reuters

Това е вторият инцидент с автомобил покрай членове на кралското семейство. Преди пет месеца, принц Филип участваше в катастрофа докато беше зад волана. За щастие, и при двата инцидента няма сериозно пострадали граждани.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари