IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мерил Стрийп на 70: Какво не знаем за нея?

24 юни 2019 11 30

Името й дори не е Мерил

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Тази събота Мерил Стрийп навърши 70 години. И макар да не бяхме поканени на партито, ние все още се възхищаваме на актрисата. Бихме спорили с всеки, който заяви, че има по-велика в киноиндустрията от нея. 

Родена на 22.06.1949г. тя „скача“ от роля в роля и рядко има нещо, с което да не се е справила. Толкова много се отдава на работата си, че дори учи нови езици, за да се представи добре. Колегите ѝ споделят, че Мерил се потапя във всяка една роля и трудно може да я познае човек, когато снима филм. Тя просто се превръща в друг човек. 

И макар целият ѝ живот да е преминал под светлината на прожекторите, може би има неща, които не са известни на широката публика.

Ето някои от тях, които ще ви помогнат да научите повече за невероятната Мерил Стрийп.

Името ѝ не е Мерил

Навсякъде я знаят като Мерил Стрийп, но това не е истинското ѝ име. Родена е като Мери Луиз Стрий. В интервю, самата тя споделя, че е кръстена на баба си. Мерил идва от баща ѝ, който го измисля като прякор за дъщеря си. Семейството обаче толкова свиква с името, че накрая актрисата решава да се представя като Мерил Стрийп. 

Снимка: Reuters

Според TMZ, името дори вече е патентовано като актрисата е трябвало само да попълни едно заявление, струващо 275 долара.

Била е мажоретка

Още преди да стане известна актриса, Мерил е била популярна и в училище. Тя става мажоретка, за да може да се впише в обстановката. След това приема главната роля във всеки училищен мюзикъл, участва в клуб по френски и в ученическия съвет. Явно още от малка Мерил е успявала да покаже множеството си таланти. 

Снимка: Reuters

Накрая на учебната година, актрисата дори е избрана за кралица на бала. 

Учила е опера като тийнейджър

Стрийп се появява в два мюзикъла – „Мама Миа“ и „Вдън горите“. В тях показва завидните си певчески умения, които придобива още на 13 години. Не се записва по свое желание на опера, но пък е обожавала да пее. Затова родителите ѝ взимат решението вместо нея.

Снимка: Reuters

„Бях на 13. Не харесвах операта. Харесвах да съм мажоретка и да се срещам с момчета. Но пък обичах да пея. Направо обожавах“. Ние пък сме доволни, че все пак Мерил е решила да се откаже от другите си дейности и да се заеме по-сериозно с пеенето, защото представянето ѝ в „Мама миа“ и „Вдън гори“ е повече от блестящо. 

И явно не само ние оценяваме таланта ѝ, защото Стрийп е номинирана пет пъти за награда „Грами“. 

Заспива по време на изпит по „Право“

На 23 години, Мерил е смятала да става адвокат. Но за наше щастие, по време на изпит, тя заспива и приема това като знак за промяна в кариерния път. 

Снимка: Reuters

Със сигурност щеше да бъде добра и като защитник на човешките права, но какво щяхме да правим ние без нейното присъствие на екрана?

Дарява цялата си заплата от „Желязната лейди“

Една от запомнящите се роли на Стрийп е тази в „Желязната лейди“. Биографичният филм за живота и кариерата на Маргарет Тачър донесе още една награда „Оскар“ на Мерил, която влиза в ролята на първата жена министър-председател на Великобритания. 

Снимка: Reuters

Но не само това е впечатляващо около този проект. Стрийп дарява цялата си заплата от филма на Националния музей за история на жените. В шоуто на Елън Дедженеръс, тя обяснява решението си с това, че историята на жените трябва да бъде разказана. 

Все още музеят е само във виртуалното пространство, но Мерил се надява той скоро да бъде построен.

Научава полски за роля

Още преди да започнат снимките на филма „Изборът на Софи“, Мерил учи полски по няколко часа на ден. След това започва да го говори на снимачната площадка. Най-накрая се научава да го говори перфектно и дори успява да го прави с германски акцент. 

Снимка: Reuters

Тази жена наистина може да прави всичко.

Мерийл Стрийп наистина е уникална. Тя е номинирана рекордните 21 пъти за награда „Оскар“, но печели само скромните три пъти. Освен за ролята си в „Желязната лейди“, тя получава статуетката за играта си в „Изборът на Софи“ и „Крамър срещу Крамър“. 

Носителка е на наградата „Златен глобус“ на името на Сесил Демил за цялостен принос. 

И макар на 70 години, които ѝ се отразяват чудесно, Мерил не спира да приема роли, в които доказва своя талант. Последната такава е в сериала на HBO „Малките големи лъжи“, където тя играе свекървата на Селест (Никол Кидман). 

Снимка: Reuters

Радваме се, че живеем във времето на Мерил. Следващия път обаче очакваме покана за рождения ден. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари